Kivonult az MSZP és az LMP az alkotmányügyi bizottság üléséről

2011. június 21. 11:18

Otthagyta az MSZP és az LMP az alkotmányügyi bizottság ülését, melyen az alkotmánybíró-jelölteket hallgatják meg. Távozásuk oka, hogy a jelölőbizottságban nem hallgatták meg az ellenzéki jelölteket.

2011. június 21. 11:18

Kivonult az MSZP és az LMP az alkotmányügyi bizottság keddi üléséről, amelyen az alkotmánybíró-jelölteket hallgatják meg. Ipkovich György, illetve Schiffer András azzal indokolta a döntést, hogy az ellenzéki pártok alkotmánybíró-jelöltjeit nem hallgatták meg a jelölő eseti bizottságban. Ipkovich szerint ez szégyenletes és a demokrácia sárba tiprása, Schiffer pedig viccnek és cirkusznak minősítette.

Varga István, az Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő eseti bizottság fideszes elnöke visszautasította mindezt. Kifogásolta, hogy a két képviselő úgy távozott a teremből, hogy meg sem várták a választ. Szerinte az eseti bizottságban ezt a kifogásukat nem fogalmazták meg az ellenzéki tagok.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vatti63
2011. június 21. 13:54
Most, hogy ennyire csökkentették az AB hatáskörét, éppen adhattak volna az ellenzéknek is esélyt a jelöltjük meghallgatására, majd megszavazására. Az az 53% nem arra jogosít fel, hogy bármi áron telerakjuk a Testületet fideszes jelöltekkel. Viktor lehetne egy kicsit nagyvonalúbb, mert nagy pofára esés lesz a vége. Nem tudom, miért nem lehetne más szempontokat érvényesíteni, ha már Pokol Béla Alkotmánybíróságot megkérdőjelező nézeteivel tag lehet, miért nem lehet dr Kolonnay Csilla, az ország egyik legjobb munkajogásza, az LMP (egyik) jelöltje? Ja, hogy a munkához manapság nem jog kell, hanem kényszer?...
Shamrock
2011. június 21. 13:46
Akkor lettek volna a leghasznosabbak, ha be se mentek volna. Igy most hisztiztek egy mubalhet.
states
2011. június 21. 13:13
A Fidesz láthatólag semmit nem tanult az elmúlt hónapok ostoba és teljesen felesleges, a párt népszerűségét romboló izmozásból. Úgy látszik, a Bourbonokról csak a whisky ugrik be nekik...
Senior
2011. június 21. 12:23
Ez egy teljesen felesleges, tipikusan fideszes erő fitogtatás. Van 5 jelöltjük ugye, a maszop valamennyi, az LMP kettő jelölését támogatta. Ezek után az ő jelöltjüket meg sem hallgatják. Mi értelme? Meg kell őket hallgatna, majd úgy is a saját jelölteket fogják bevinni az AB-ba. Ilyen után ne csodálkozzanak, ha az ellenzék kirohan Brüsszelbe rinyálni. Nagyon balfaszok, el lehet valakit úgy is küldeni a picsába, hogy észre sem veszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!