Kecskemét építene gyárat az Iveco, bővítene a Daimler

2011. június 02. 08:27

Kibővítené kecskeméti üzemét a Daimler - írja a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, az Iveco gyárat építene a városban.

2011. június 02. 08:27

Duplájára bővítené jelenleg is épülő kecskeméti üzemét a Daimler - írja a Napi Gazdaság. „Neveket nem említhetek, de rendkívül biztató, hogy jó néhány nagy beruházó akkora telkeket vesz és olyan oktatási háttérbázisokat épít ki, amiben benne van, hogy a jelenlegi vagy tervezett kapacitáshoz képest 30-40-50 százalékos vagy akár 100 százalékos növelés lehet a jövőben” - fogalmazott a lapnak Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a tervrajzok már elkészültek a bővítésről, és amennyiben megszületik a döntés a beruházásról, a gyártónak már csak az építési engedélyeket kell beszereznie.

Az Iveco lehet a következő járműipari befektető, amely magyarországi gyártásba kezd. A gyártó nem cáfolta és nem is erősítette meg az értesülést, kormányzati források közül akadt, aki a tárgyalások tényét erősítette meg, mások szerint viszont már hamarosan be is jelenthetik a megállapodást.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. június 02. 09:40
helyes ha az elvtársak ne mtették volna tönkre Csepelt, akkor ott is lehetne ilyesmi
aetius
2011. június 02. 09:15
Ez remek hír! Ezek a beruházások több tízezer munkahelyet teremtenek! Hajrá Orbán, csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!