Felfüggesztették Hankiss Ágnes mentelmi jogát

2011. június 07. 13:35

Az Európai Parlament felfüggesztette Hankiss Ágnes mentelmi jogát. A fideszes EP-képviselőt hét éve vádolta meg rágalmazással Vásárhelyi Mária.

2011. június 07. 13:35

Az Európai Parlament (EP) kedden felfüggesztette Hankiss Ágnes mentelmi jogát. A néppárti EP-képviselőt hét éve vádolta meg rágalmazással Vásárhelyi Mária, egy 2004. január 23-i televíziós műsorban elhangzott kijelentés miatt. Vásárhelyi szerint Hankiss meggyalázta édesapja emlékét.

Az ügy már kétszer bíróság elé került, amely mindkét alkalommal felmentette Hankisst. A Legfelsőbb Bíróság azonban 2009-ben arra szólította fel a Budai Központi Kerületi Bíróságot, hogy indítson új eljárást. Az EP jogi bizottság azért javasolta a mentelmi jog felfüggesztését, mert egy 2004-es eseményről van szó, amikor Hankiss még nem volt EP-képviselő.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2011. június 07. 17:28
Vásárhelyi,és Hankiss, a barikád két ellentétes oldalán, áll, és ez a harc addig megy, míg a bolsevikok el nem tűnnek el a történelem homályában.
várúr
2011. június 07. 16:00
Rainer M. János ötvenhatos intézeti igazgató, elismert kutató szerint Vársárhelyi t e r h e l ő vallomást tett Gimes Miklósra. Az már Rainer szubjektív értelmezése, hogy a terhelő vallomás mennyiben befolyásolta a halálos ítéletet (az akkori vérbíró fejébe nem lehet utólag belelelátni). Mindenesetre létező dokumentumról van szó. Ezt állította Hankiss Ágnes, ugyancsak szubjektíven értelmezve a vallomás hatását. Vásárhelyi Mária hazudott, mondván, hogy a vallomás nem létezik. Innen kezdve a perújrafelvétel egy vicc.
tevevanegypupu
2011. június 07. 15:24
Milyen erdekes..hogy most es eppen most, mikor Heller Agnessel "osszeveszett" jott ez a felfuggesztes. Hogy azt a ven ribanc (Heller) mindig es minden meguszhat, Vasarhelyi meg retteghet ossze-vissza szabadon..
Krupp Skya
2011. június 07. 15:09
A MÁV-ot kéne neki perelni az jobban fizet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!