Becsey: Nem az ortodox ösvényt járjuk

2011. június 09. 11:58

Magyarország feltámasztja a magánszférát, és leszoktatja a magyarokat a jóléti állam biztosította segélyekről - írta a Wall Street Journalban megjelent véleménycikkében Becsey Zsolt államtitkár.

2011. június 09. 11:58

A kormány nem megszorításokkal, hanem kiadás– és adósságcsökkentéssel kívánja beindítani a gazdaságot, csökkenteni a munkanélküliséget - nyilatkozta a CNBC adásában Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős államtitkár. Az államtitkár szerint 2014-ig 300 ezer új munkahelyet teremt majd a tíz éves időtávra egymillió új állással számoló kormány. Becsey elmondta, a magyar bankadó „csak egy kicsit magasabb, mint más országokban”, de a szektort érintő sarc már más államokban is terjed.

Az államtitkár a Wall Street Journal európai számába írt véleménycikkben közölte, Európában mindenki a közkiadások lefaragásával, és az adók emelésével szeretné stabilizálni a gazdaságot. „Magyarország egy másik utat választott, a fenntartható munkahelyteremtés és növekedés útját” - írta Becsey. Az államtitkár szerint az Új Széchenyi Terv alappillére a magyar gazdasági felemelkedésnek. A nemzeti közlekedésfejlesztési, mezőgazdasági, erdészeti és városfejlesztési közmunkák 220 ezer embernek biztosítanak majd megélhetést.

Magyarország feltámasztja a magánszférát, és leszoktatja a magyarokat a jóléti állam biztosította segélyekről. Mindezt összeköti egy átfogó szociális reformmal, mert a jóléti juttatások jelenlegi rendszere nem hatékony, ki van szolgáltatva a mindenkori gazdasági körülményeknek, és táptalaja a visszaéléseknek is – írja Becsey, hozzátéve, hogy az új rendben senki sem építheti a családja megélhetését pusztán az államra.

„Magyarország azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy a 2012 és 2015 közé eső időszakban 3-5,5 százalék közé küzdi fel a GDP-növekedés ütemét, és közben az államadósság mértékét is 50 százalékra mérsékli. Ezt az új alkotmányban is rögzítettük. Nem az ortodox ösvényt járjuk, de hitünk szerint ez a helyes út, amelyet egész Európának is követnie kellene” - fogalmaz az államtitkár.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
z.marian
2011. június 09. 14:04
"Unorthodox, we call our own shots!" :) - a mostani kedvencem... http://www.youtube.com/watch?v=LysZJBo2HI4 unorthodox = breaking the convention or tradition, an unorthodox style
flo
2011. június 09. 13:29
a kiadáscsökkentés ugye nem megszorítás... unortodox, baszki, mindenki elmehet a sunyiba.
kukagyerek
2011. június 09. 12:57
"és leszoktatja a magyarokat a jóléti állam biztosította segélyekről " Te ökör! A magyarok mikor voltak erre rászokva?
OrangeOrder
2011. június 09. 12:52
Megszorítás nem abban az értelemben, hogy növeljük a kevés aktív szja-ját mondjuk. De persze, megszorítás is kell egy másik oldalon. Örülök a lehetőségnek, mert eddig mindig csak az IMF-félék oszthatták az észt mindenhol, ugyanazok, akik a válságért is felelősek voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!