Gfk: A megtakarításokat növelik az szja-változások

2011. június 24. 11:55

Az év eleji SZJA-változások hatására keletkező többletjövedelmeket a legtöbben félretenni szeretnék - derül ki a Gfk kutatásából. A felmérés szerint a magyarok harmada feléli a plusz pénzt, új hitelt pedig már csak alig négy százalékuk venne fel.

2011. június 24. 11:55

Nő az öngondoskodás iránti elkötelezettség az év eleji személyi jövedelemadó-változásoknak (az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek) köszönhetően. A Gfk kutatóintézet reprezentatív felmérésből kiderül, a minimum 500 ezer forint megtakarítással rendelkező megkérdezettek negyedének nőtt a január 1-i adóváltozások révén a jövedelme, többségüknek 50 ezer forintnál kisebb mértékben. A megkérdezettek közel fele a magasabb bevételből többet tesz félre, mint korábban. A válaszadók 33 százaléka döntő részt feléli a többletkeresetet, jellemzően azok, akiknek 20 ezer forint alatti mértékben nőtt a jövedelmük.

A felmérés eredményeinek alapján a válaszadók csaknem negyede fordítja többletjövedelmét adósságainak rendezésére. Nagyobb kiadásra fordítja a többletet az összes érintett 18 százaléka. Új hitel felvételére, és annak törlesztésére csupán 4 százalékuk áldozná a növekményt, ez a magasabb többletjövedelemmel rendelkezőkre jellemző inkább.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!