Három évet kaphatnak az „egyenruhás bűnözők”

2011. május 02. 20:54

Módosította a büntető törvénykönyvet a parlament. A jövőben három évig terjedő börtönnel sújthatják azokat, akik valamilyen közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek.

2011. május 02. 20:54

A kormány múlt szerdán nyújtotta be a parlamentnek a törvénymódosítást. Szíjjártó Péter, a kormányfő szóvivője azzal indokolta a Btk. szigorítását, hogy egy új bűnözési forma, az „egyenruhás bűnözés” jelent meg Magyarországon. Az elfogadott indítvány szerint a jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban.

Emellett a Btk. kiegészül a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésére vonatkozó paragrafussal, amely egyebek mellett rögzíti, hogy aki olyan, a közbiztonság, a közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy a közbiztonság, a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az indítványra 280 képviselő szavazott igennel, 40 pedig nemmel. Támogatta a Fidesz-KDNP mellett az MSZP és az LMP is, a Jobbik viszont elutasította.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. május 03. 21:11
Hetvegere allitolag valami rendkivul felelemkelto dolgot terveznek: bogracsozas... Bogracsbunozes is lesz? Vagy esetleg lehetne vegre DOLGOZNI? Eszemfaszom megall, beleugatnak hogy ne bagozzak a kocsmaba, nem vehetek fel fekete szinu ruhat, megmondjak mi az egeszseges etel (gondolom valami barati elelmiszerkonszern termekei lesznek meglepo modon a legegeszsegesebbek...) Komolyan nincs jobb dolguk ?!
liberálzöld.
2011. május 03. 13:02
Ezek meg még rugdosnak is!!! http://www.youtube.com/watch?v=26FbgvjlcgQ
liberálzöld.
2011. május 03. 13:00
Ezek meg még fel is vannak fegyverkezve! http://www.eualtisk.sulinet.hu/img_movie/11._botos_tanc_8.c.jpg
liberálzöld.
2011. május 03. 12:57
Nem rossz! De ezt a gengszterbandát nézd meg! Ezek meg még dobognak, meg csapkodnak is! Már-már horrorisztikus! http://mtf.hu/web_kepek/1225195189.JPG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!