A szolgáltató kapja a távhőtámogatást

2011. április 19. 12:02

A kormány távhőárképzési modelljében 2012-től jelenne meg a költségalapú árképzés, melyhez a szolgáltatók részesülhetnének támogatásban.

2011. április 19. 12:02

A szaktárca folyamatosan alakítja a hatósági távhőárképzés fenntartható, a szakma számára is elfogadható modelljét - írja a Világgazdaság. A többlépcsős tervezés első szakaszában, július 15. és október 15. között a belföldi gáztermelésre, illetve a biztonsági készletek felhasználására alapozva lejjebb nyomnák a termelői árakat. A hőár és a szolgáltatói tarifák befagyasztva maradnának. Ebben a szakaszban a hővel kapcsoltan áramot termelők közül a legfeljebb 50 megawattosak priorizált áron értékesíthetnék terméküket.

A 2012 végéig tartó második szakaszban megjelennének a költségalapú lakossági hőárak, amihez a szolgáltatók hőalapú támogatásban részesülhetnének. Az árképzés 2013-ban már nem változik, ám a priorizált átvételt ekkor válthatja fel a kapcsoltenergia-bizonyítvány rendszere.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!