Origo: Megszavazhatják a dohányzás tiltását

2011. március 16. 12:47

A KDNP lelkiismereti szavazást rendel el, a Jobbik nem lép fel egységesen, az MSZP és az LMP támogatni fogják a dohányzást vendéglátóhelyekben megtiltó fideszes javaslatot. Az indítványt akár már jövő szerdán megszavazhatják.

2011. március 16. 12:47

Várhatóan megszavazza egy hét múlva szerdán a parlament a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatot - írja az Origo. Amennyiben az ülés kezdetén a képviselők négyötöde megszavazza a házszabálytól való eltérést, még szerdán elrendelhetik a zárószavazást is. A javaslatot február végén nyújtotta be 15 fideszes honatya, ám nem élvez egyöntetű támogatást a kormánypárti frakciókban: tiltakozott ellene a KDNP-s Harrach Péter, illetve Rubovszky György és a fideszes Wittner Mária is. A fideszes Kupcsok Lajos módosító javaslatokkal puhította volna a tervezetet, amelyek közül végül kettőt visszavont: egyedüliként az a javaslata maradt függőben, amely lehetővé tette volna a kocsmák bejárata előtti öt méteren belül dohányzóhelyek kijelölését.

A benyújtó képviselők, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az egészségügyi államtitkárság által egyeztetett javaslatcsomagot az egészségügyi bizottság nyújtotta be, ettől várják a tiltakozó képviselők lecsendesítését. A csomag többek között kitolná a hatálybalépést és lehetővé tenné a dohányzást kerthelyiségekben. A KDNP a szavazáskor nem követel meg frakciófegyelmet, a Jobbikban nincs közös álláspont, az MSZP és az LMP pedig támogatni fogják az indítványt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2011. március 16. 13:51
Nekem a mai napon akkor is az viszi a prímet, hogy kedvezményes Áfa-körbe sorolják a vendéglátóipari zenélést! Az olaj, a cukor és még sok-sok alapvető élelmiszer 25%-os Áfa-val adózik, ezek meg hoznak egy törvényt, amire mondhatják: de hát emberek, csökkentettük az adót! Nincs még egy ilyen ország Európában, az tuti!
Csigorin
2011. március 16. 13:37
Szerintem meg aki olyan qrvara felti az egeszeget az ne menjen kocsmazni. Buszmegallokban pl helyeslem. Kozhivatalban, stb minden helyen amit egy nem dohanyzo ember nem tud elkerulni, szinten helyeslem. Na de kocsmaban? Basszus, hat aki felti az egeszseget az mit keres ott? Meg ki hajtja oda ostorral hogy neki fustot kelljen szivnia? Ha tenyleg olyan jelentos celkozonseg mint ahogy allitjak, akkor a piaci mechanizmusok alapjan lesz nekik fustmentes szorakozohelyuk mert megeri majd. Ha meg nem, akkor az azt jelenti hogy rohadtul jelentektelen az a halmaz, aki nem birja a fustot, viszont imadja leinni magat.
gentry
2011. március 16. 13:06
Még, még, még tiltsatok valamit! Minél előbb össze kellene írni, hogy mi az ami élvezeti cikk, örömet okoz az embereknek és azonnal betiltani azt is. Most komolyan, mi jöhet még? Milyen tiltanivalót találnak még ki ezek a barom amerikaiak, amit mi aztán boldogan, farkunkat csóválva gyorsan átveszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!