Többezer hektár van víz alatt

2010. december 05. 16:08

Egy nap alatt ezer hektárral nőtt meg a belvízzel elárasztott terület nagysága Kelet-Magyarországon, 12-ből 11 védelmi szakaszon rendelt el belvízvédelmi készültséget a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A szakemberek szerint továbbra is jelentős mennyiségű csapadék várható, így a válsághelyzet elhúzódhat.

2010. december 05. 16:08

Belvízvédelmi készültségi állapotot rendelt el a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, miután egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága Kelet-Magyarországon. Az igazgatóság területén több mint 28 ezer hektár van víz alatt - mondta el vasárnap a Független Hírügynökségnek Bara Sándor vízügyi igazgató. A térségben az átlagos évi 550 milliméter csapadék helyet idén néhol több mint 1000 milliméternyi hullott.

A legmagasabb, harmadfokú készültség jelenleg a Berettyó alsó védelmi szakaszán van érvényben. A szakemberek szerint az elkövetkező időszakban is jelentős mennyiségű csapadék várható, ezért hosszan tartó belvízvédelmi készültségre számítanak.

(Kép: zipp.hu)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2010. december 06. 08:59
az mta-nak meg a többi zseninek ideje volna már végre ezzel a dologgal foglalkozni: iszonyatos mennyiségű víz jelenik meg a legelvetemültebb időszakokban a termőterületeken, aztán, amikor meg fontos volna a növények fejlődése szempontjából, éppen aszály van ráadásul ez a probléma úgy tűnik, most már tartósan jelen van, nem csak elvétve fordul elő - nekünk egyelőre ezt hozta az éghejletváltozás a gáztározók építése nem okozott problémát, mert hatalmas üzleti érdek fűződött hozzájuk, de a vízzel senki sem foglalkozik, pedig állítólag a század kérdése lesz, hogy kinek van elég vize - mostanában, ami itt leesik, is elég lenne egész évre elosztva, nem a folyók szintjét kéne figyelni nyáron aggódva....
Rudolf János
2010. december 06. 07:54
Milyen érdekes? Ennek az etetőnek ez az egyetlen egy híre méghozzá vezércikk helyen és senkit sem mozgat immár 16 órája. Ellenben ugyan ezen etető fajmagyar baromságokkal is dugig van, azok pörögnek is mint állat. Ilyenkor mint befektető meg kell állapítanom, hogy hűbéres-sajtómunkásaink jól dolgoztok. Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!