Üres címlappal tiltakozik a Magyar Narancs és az ÉS

2010. december 01. 09:56

Üres címlappal tiltakozik az új médiatörvény ellen a Magyar Narancs, illetve az Élet és Irodalom. A TASZ szerint a törvény súlyosan sérti a sajtószabadságot, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

2010. december 01. 09:56
Az új médiatörvény elleni tiltakozásul üres címlappal jelenik meg ezen a héten az Élet és Irodalom illetve a Magyar Narancs - írja a Népszava. Ez a kormány szeret fenyegetni - csak így értelmezhető az egész kiterjesztett jogkörű médiahatóság létrehozása, tevékenysége, a kialakuló szabályozás - fogalmazott Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője, aki szerint a törvény célja a sajtó kontrolltevékenységének kiiktatása. Muszáj tenni valamit, a média ilyen jellegű tiltakozása pedig nem öncélú, hiszen a sajtószabadság van veszélyben - nyilatkozta a lapnak Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője. 
 
A 168 Óra címlapját Szalai Annamária és a „Kedves médiahatalom!” szalagcím foglalja majd el. Mester Ákos főszerkesztő szerint a felirat utalás korábbi, az akkori hatalmat bíráló cikksorozatára. Hiába akarják megszüntetni a sajtószabadságot, kapitulációra kényszeríteni az írott sajtót, ehhez a kilenc év is kevés lesz - fogalmazott Mester, a médiahatóság elnökének mandátumára utalva. Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője jogászokkal vizsgáltatja a szerinte átláthatatlan törvény szövegét.
 
Súlyosan sérti a sajtószabadságot a beterjesztett új médiatörvény, a szabályozás szankciórendszere aránytalan és indokolatlan - fogalmazott Simon Éva, a Társaság a Szabadásgjogokért (TASZ) munkatársa. A TASZ az Alkotmánybírósághoz fordul a törvény vitatott passzusai miatt.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2010. december 01. 18:16
"Muszáj tenni valamit"-mondja az egyik szarjankó. Ja...pl. el lehet menni hegeszteni. EL LESZ KAPVA A TÖKÖTÖK! Végre...
marko11
2010. december 01. 17:52
Nem, nem talált telibe. Sőt, mellé lőttél! Meg fogsz lepődni, de az általad felsoroltak is kedvelem (Cserna Szabót különösen!), de nem annyira, mint Háyt! De őket máshol is olvashatom, nem kell mellé címlapon megkapni (az egykor jobb napokat látott) Váncsa vagy Megyesi heti OV-fóbiás írásait!
morfondír
2010. december 01. 14:34
Hagyd már ezt a hülyeséget! Inkább olvasd el amit válaszoltam.
states
2010. december 01. 14:02
Jó ötlet, csak nem kellene megállni a címlapoknál, hanem folytatni befelé, hétvégére már ott lehetnének a standokon a töküres ÉS és társai. Az olvasók biztos nem veszítenének semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!