Fokozódó belvízhelyzet

2010. december 04. 12:35

Szombatra már 71 ezer hektárnyi területet öntött el a belvíz a Dél-Alföldön. Az utóbbi egy napban 160 ember segédkezett az Alsó-Tisza környéki belvízvédelmi munkálatokban.

2010. december 04. 12:35

Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) központi védelemvezető helyettese közölte: az Alsó-Tisza vidékén ismét nőtt a belvízzel elöntött területek száma, így szombaton már 71 ezer hektárnyi elöntött területről beszélhetünk. Ugyanez a szám szerdán 25 ezer, míg pénteken 50 ezer hektár volt.

Borza Tibor szerint az elöntések oka az elmúlt napok csapadékmennyisége, hiszen a csapadékmennyiség elmúlt egy hétben rögzített területi átlaga 56,7 mm volt.A belvízmentesítésben jelenleg másodfokú mellett üzemel 28 szivattyútelep. Az elmúlt 24 órában 160 fő védekezett.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solti
2010. december 05. 12:27
Ha egy cigányt megkérdezünk, hogy akar e dolgozni, azt válaszolja igen. Ha megmondják neki mennyi fizetést kap, akkor azt mondja nem, inkább csinál egy gyereket és kap családit és eltartja az állam, ő a f*szából is megél, dolgozzanak a parasztok. Ellentmondás, hogy a költségvetésnek magas a kiadási oldala, a segélyezési rendszer pedig nem ösztönöz a munkára, ezért is alacsony a foglalkoztatási szint nálunk.
magnamater
2010. december 05. 11:04
Mit összesopánkodtak, mennyi munkahely kellene, már tavasztól be lehetett volna a cigányokat állitani a gátépítésekre adott volna az Eu pénzt az árvízvédelemre, ajnározni akarják őket, nem munkára szorítni.
miloka
2010. december 04. 19:42
Tegyük hozzá, hogy az 1970-es nagy szatmári árvíz után helyreállították a gátakat. Viszont azóta szinte semmit sem tettek. Nem voltak ennyire csapadékos az időjárás. A téeszesítés után aztán, hogy ne kelljen már annyit fordulnia a traktorosnak, szépen beszántották a vízelvezető árkokat. Pedig azt az egyszerű parasztok azért csinálták, mert tudták, hogy milyen haszna van. ( évtizedeken, évszázadokon keresztül) Ezeket kellene újra helyreállítani a belvizek levezetésére.
kulakman
2010. december 04. 19:41
Először is a tények ebben az évben a Hajdúságban ahol én gazdálkodom 1000-1100 mm eső esett ,más években 500 mm ha jó eloszlásban jön nem kiáltunk aszályt, tehát erre felkészülni nem lehet , de ha a tudományos/ál /tudományos csatornákat nézem ott már évtizedekre visszamenőleg lehet látni,hogy a világ nagy és tehetős országai beavatkoznak az időjárásba /ezüstjodid/ez ténykérdés , aminthogy az is hogy ha valahol beavatkoznak egy nagy rendszerbe akkor az máshol visszaüt.Igen lehetne azokat a területeket kivonni a termelésből, de nem úgy ahogy az utóbbi időben teszik ,ha valakinek a területe beleesik egy autópálya vagy árvízi vésztározó építésébe akkor a mohó állam ma már csak az elmúlt 3 év helyben megkötött földeladásainak átlagát fizeti, ez csalás.Igen ez az év megtanított engem is arra ,hogy mivel ellátási felelősségem nincs nem is akarok termelni , főleg amíg Európa küldi az apanázst ,hogy ne termeljek majd ő megetet minden magyart.Átvitt és valós értelemben is!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!