Schmitt aláírta a különadótörvényt és az alkotmánymódosítást

2010. november 19. 18:28

Aláírta a különadótörvényt és Alkotmánybíróság hatáskörét korlátozó jogszabályt Schmitt Pál köztársasági elnök.

2010. november 19. 18:28

Schmitt Pál államfő aláírta a 98 százalékos különadóval összefüggő törvényeket, így az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény, valamint az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények módosítását.

A képviselők kedden fogadták el az alkotmány és az alkotmánybírósági törvény módosítását, amelyek szerint az Alkotmánybíróság ezután csak egyes alapjogok sérelme esetén semmisítheti meg a költségvetésről, az adókról, illetékekről és járulékokról szóló törvényeket. Az Országgyűlés aznap döntött a 98 százalékos különadó új szabályairól is.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JBJ
2010. november 21. 07:22
Ezekkel a visszamenőleges hatályú törvényekkel, még ha a jó szándék és a cél érthető is csak az a baj, hogy visszamenőleges! Ha jövő októberben esetleg Orbán azt üzeni: elfogyott a regimentje és a 16%-ot fölemeli 20% ra januárig visszamenőlegesen és azt december 31-ig be is kell fizetni, akkor jövő decemberben sokan nem, vagy alig kapnak fizetést…. Abban pedig mindenki biztos lehet, hogy ez az össznépi kétharmad megszavazza és az olimpikon azt is aláírja! Elolvasás nélkül
kutyi
2010. november 20. 17:23
Dagatt és Küllő szemléletesen bemutatta a Nemzeti Együttműködést. Aki nem így látja, gondolkozzon el azon, hogy hova húzta az X-et, amikor a fülkében rájött a forradalom. Nem lehetne-e, hogy csak azok finanszírozzák ezt a Nagy Nemzeti Együttműködést, akik erre ikszeltek ?
dagatt
2010. november 20. 05:25
Merte volna nem aláírni! Gazdija olyat csapott volna az orrára... De nézzük, hol is tart most az elvakult Orbán-funok csodaszép Orbán-féle új demokrácia: 1) a köztársasági elnök... no comment, LOL :D 2) állami számvevőszék: Fidesz kézben 3) alkotmánybíróság: kiiktatva 4) Költségvetési Tanács: ellehetetlenítve 5) Média Tanács: Fidesz kézben A felsoroltak (gyengébbek kedvéért...) a túlhatalmat ellensúlyozó demokratikus PÁRTFÜGGETLEN intézmények (voltak... :( ). Ha ehhez hozzátesszük, hogy OV a választások után első lépéseként a hadsereget fejezte le, és hithű fidesz-vezérkart állított fel, második lépéseként ugyanezt tette a rendőrséggel... Nem csak arról van szó, hogy a Skicc Pál egy vicces bohóc (és a nemzet szégyene...). Félek csak én látom így...
trendo
2010. november 19. 22:40
Az igazán pofátlan végkielégítéseket nem kollektív szerződésben, vagy a közszolgálati bértáblázat stb. alapján vették fel, hanem a vezetők eseti, személy szerint rájuk szabott menedzserszerződései alapján. Ezeket nagyon nehéz megtámadni, semmissé tenni. És bármilyen pofátlanul, felháborítóak, de jogilag rendben vannak. Alig hiszem, hogy egy-két parasztvakításnak minősülő eseten kívül tömegével vissza lehetne szerezni ezeket. Majd hülye lenne az elit a zsebébe nyúlni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!