Emelkedik a nyugdíjjárulék

2010. november 06. 12:51

Januártól tíz százalékra emelné a kormány a bruttóbért terhelő nyugdíjjárulékot.

2010. november 06. 12:51

Nemcsak a magán-nyugdíjpénztári befizetések einstandolásával gyarapítja a kormány 2011-ben a nyugdíjkasszát. A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának egy módosító indítványával 10 százalékra emelné a kormány a bruttó bért terhelő nyugdíjjárulékot - írja az Index.

 

A portál cikkében emlékeztet arra, hogy jelenleg a bruttó bér 9,5 százaléka megy a nyugdíjunkra; a magánpénztári tagoktól levont 9,5 százalékból a múlt hónapig 8 százalékot az APEH-on keresztül a magán-nyugdíjpénztári számlára utaltak, míg 1,5 százalék az állami nyugdíjkasszába ment. A november elején megkapott fizetések utáni járuléknak már minden forintja az állami nyugdíjalapba áramlik, függetlenül attól, hogy nyugdíjpénztári tag-e az illető vagy sem.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anna
2010. november 08. 19:03
Nem kellene már egy kicsit összefognunk? A családban is úgy működik gondolom: kifogytunk, akkor dobjuk össze amink van, hogy működjön. De MINDENKI, s akinek több van az adjon többet! A FIDESZ sem Isten, hogy csodát csináljon, szarból várat nem lehet ezt tudjátok. Rájuk szavazott az ország, feltételezem idő kell hozzá, hogy sikerüljön, remélem sikerül. Nem hiszem, hogy megengedheti magának a FIDESZ, hogy visszaéljen ennyi ember bizalmával.
JBJ
2010. november 08. 06:55
Hurrá! Újabb sarc a népért a nép nevében! Így már legalább 4 ezerrel fog csökkenni a havi nettóm! Így kell ezt csinálni! Elvenni az alacsony keresetűektől, hogy többet lehessen adni a magas jövedelműeknek! Lesz ebből még gazdasági fölvirágzás –a Viktor is megmondta! Meg a Matolcsy is!
gabuci
2010. november 07. 21:26
Ez most forradalom vagy megszorítás?
csenge
2010. november 07. 19:31
Engem egyedül a dolog tálalása, divatos szóval kommunikálása bosszant. Először azt mondták, a negyven év munkaviszonnyal rendelkező nők helyzetét igyekeznek könnyíteni. Igaz. Utána az következett, hogy fél százalékkel emelik a nyugdíjjárulékot. Lehet, hogy szükséges. A harmadik magyarázat, azért emelik, hogy fedezze a szóban forgó kedvezményezettek nyugdíját. Ez nem igaz, számoljuk csak ki, hogy a befizetett járulékok fél százaléka mennyivel több, mint hatezer átlagnyugdíj fedezete. Summa summárum, a Fidesztől nem azt várjuk, hogy etessenek bennünket, ebben már bőven rendelkezünk tapasztalatokkal a komcsik részéről, mondják meg őszintén, hogy ennyi hiányzik még az államkasszából. Az eddigi gyakorlattól eltérően nézzék már felnőtt, gondolkodó embereknek a szavazóikat. Szóltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!