A nyugdíjkorhatárról tárgyalnak

2010. november 07. 16:54

A 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulása is szóba kerül a vasárnapi kormányülésen. Az ellenzék a tervezet várható finanszírozási forrása ellen tiltakozik.

2010. november 07. 16:54

A legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulásának feltételei is szóba kerülnek a vasárnap délutáni kormányülésen. Várhatóan a munkavállalók által fizetett nyugdíjjárulék 9 és fél százalékról 10 százalékra emelésével teremtené elő a kormány a szükséges forrásokat.

Az ellenzéki pártok tiltakozásukat fejezték ki: a szocialisták szerint a különadókból kellene megteremteni as fedezetet, az LMP szerint a tervezett SZJA-csökkentés hatása lesz kisebb a döntés miatt, a Jobbik pedig közölte: „sunyi és gyáva lépésnek” tartják, hogy a kormánypártok egy újabb „salátaindítványba” rejtették a tervet.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anna
2010. november 08. 18:20
Gondolkodjunk reálisan: aki 40 éves munkaviszonnyal rendelkezik az kb. 58 éves, jelenlegi álláspont szerint 4 évvel korábban mehet nyugdíjba, ha bevezetik ezt a törvényt. Sajnáltok négy évet???? (én 41 éves munkaviszonnyal rendelkezem és 55 éves vagyok!) szóval 14 évesen kellett dolgoznom (iskola, gyerekek, egy beteg férj /nem bunda leszázalékot, hanem BETEG/ munka mellett és még bejártam Budapestre napi 4 óra utazás, igaz "csak" 8 órát dolgoztam). Nem azt kellene taglalni, hogy miért akarunk nyugdíjba menni? Ja: és végzettségem is van, tehát nem 8 általános, de talán az alja munkához meg túlképzett vagyok. Azért akarunk nyugdíjba menni mert: nem kellünk sehová, 50 felett le vagyunk írva. 41 év után rúgtak ki a munkahelyemről?! Kb. 8 hónapja munkát keresek és nem találok, elég alja munkákat is elvállaltam, hogy legyen miből megvenni a gyógyszert. Szégyen, hogy 41 éves munkaviszony után oda jutunk, hogy nincs miből megélni. Ja és a nyugdíjból sem fogunk tudni, mert kb. 80-90 eFt-nál többet nem fogunk kapni, ugyanis mi nem a nagy lóvésok közé tartozunk, hanem az átlag emberhez, akiknek a jövedelme bruttó 100-120 eFt. Nem dolgozni nem szeretünk, mert aki lehúzott 40 évet egy-két munkahelyen arra nem lehet azt mondani, hogy büdös a munka! Egyszerűen (az én tapasztalatom): nem kellünk sehová, azt hogy mikor születtem le sem merem írni. Az sem mellékes, hogy folyamatos bejelentett állással rendelkeztünk, tehát fizettük a járulékokat. Azt senki nem hozza szóba, hogy azért nincs járulékfizetés, mert csak minimálbérre vannak bejelentve, vagy egyáltalán nincsenek bejelentve. Mindenki tisztességesen be lenne jelentve és fizetnék a járulékokat rendesen, nem minimálbér után akkor a nyugdíjrendszer működne! A következőt kívánom még megemlíteni: az 50-esek, 60-asok 80%-a kinn van a temetőben, akkor miről beszélünk??????
states
2010. november 08. 07:43
Kezd unalmas lenni, hogy a nyugdíjakat minden héten piszkálják valamilyen ürüggyel.
bonoka
2010. november 08. 06:36
Van egy ismerősöm aki negyvenegy évet dolgozott két éve munkanélküli , két gyermeket felnevelt ,mi a francért mehetne nyugdiba.
gabuci
2010. november 07. 19:56
Az emberek több mint 2/3-a a hivatalos nyug. korhatár előtt megy nyugdíjba valamilyen kedvezménnyel. Tisztelettel kérdezem, nem ezen kéne inkább változtatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!