Pintér: Európa segít a bajba jutottakon

2010. október 18. 12:47

Krisztalina Georgieva katasztrófavédelmi EU-biztos szerint kitűnően reagáltak a magyar hatóságok a vörösiszap-katasztrófára. Pintér Sándor szerint egész Európa segíteni próbál nekünk.

2010. október 18. 12:47

A magyar hatóságok kitűnően, azonnal reagáltak a vörösiszap-katasztrófára - vélekedett Krisztalina Georgieva katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtási ügyekben illetékes EU-biztos. Georgieva Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón kifejezte együttérzését az áldozatokkal, ugyanakkor közölte, hogy az Európai Unió a természeti katasztrófák kárainak enyhítését szolgáló szolidaritási alapjából nem nyújthat segítséget, de a környezetvédelmi és vidékfejlesztési célokat szolgáló strukturális alapokból történhet átcsoportosítás.

Pintér Sándor szerint „egész Európa figyel a mi tragédiánkra, egész Európa segítséget próbál nyújtani nekünk (...) Európa segít a bajba jutottakon”.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2010. október 19. 16:46
Próbál, próbál, csak valahogy nem jön össze. Talán egy-két jogász? :o)
trendo
2010. október 18. 13:41
Hála istennek, hogy a katasztrófavédelem, a tűzoltók, a mentők nem Illés Zozóhoz tartoznak! Ő biztosan villámgyorsan kirúgott volna még a baj megtörténte előtt minden használható, dolgát értő szakembert. Így viszont mindenki tudta, mi a teendője és azt el is végezte. A sokat szidott Pintér meg nem akadályozta az embereit, hanem ahol tudott, segített, intézkedett.
sky.net
2010. október 18. 13:36
csúnya vörös foltra egy kis piros eu pont .. kár hogy csak politikai nyilatkozat szép szavak szép szavak de talán mégiscsak a katasztrófa elszenvedőit kéne megkérdezni inkább , elvégre ők érzik a lúgtól felmart bőrükön , és oldatba vitt egzisztenciáikon hogy európa mennyire szolidáris ... pl az európai nagy bankok hazai leányai hogy rohantak segíteni németek osztrákok taposták egymás sarkát (hogy felmondják a hitelszerződéseket )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!