Személycserék az MTV-nél

2010. szeptember 08. 12:07

A köztévé a választások óta folyamatosan váltja le médiamunkásait, kedden újabb hat dolgozónak mondtak fel. Egyelőre nem terveznek újabb elbocsátást.

2010. szeptember 08. 12:07

A Népszabadság információi alapján hat tévésnek mondott fel kedden azonnali hatállyal a Magyar Televízió. Az indoklás szerint erre költségcsökkentés, illetve átszervezések miatt van szükség.

Az elbocsátottak között található Bánhidi Emese és Somos András, Az Este riporterei, Horváth Csaba és Madarász Gábor híradós szerkesztők, Novák András, a Híradó riportere, valamint Molnár János, a Panoráma vezetője is. A kirúgottak helyére nem vesznek fel új alkalmazottakat, további elbocsátásokat nem terveznek - tájékoztatta a Népszabadságot az MTV.

A választások óta több személycsere is történt: Medveczky Balázs, a köztévé ügyvezető alelnöke Bednárnik Imre helyett Élő Gábort tette meg hírigazgatónak, az Estét Mészáros Antónia helyett hétfő óta Szöllősi Györgyi vezeti, valamint a Híradó vezető szerkesztőjének is felmondtak. Az említetteken felül is számos személyi változás történt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2010. szeptember 08. 17:59
A jajveszékelők jó szoclib szokás szerint pofátlanul elferdítik a helyzetet. "Sztárjaik" nyilván nem fognak az utcára kerülni, széles médiahálózatuk valamelyikénél csak kiszorítanak néhány embernek valami munkát!!! A lényeg viszont az: vajon hol voltak ezek a jajveszékelők, mikor 2002-ben és 2006-ban valóban tömegével küldték az utcára a tv-seket és a rádiósokat...akkor miért nem emlegették a sajtószabadság megsértését?! 2002-ben még nem is volt egyetlenegy jobboldali tv sem... S akinek jó a memóriája, az emlékezzen vissza arra, mikor Kondor Katalint, a Rádió elnökét először ellehetetlenítették, majd kirúgták két lábbal vigyorogva...Akkor miért hozsannáztak pártjuknak és kormányuknak? S ki emlékszik még arra, amikor Medgyessy azzal kezdte miniszterelnöki működését, hogy behívatta a Magyar Közlönykiadót, ahol a Magyar Nemzetet nyomták - és közölte vele, hogy bontsa fel a szerződést? Érdekes, akkor egyetlen tiltakozást sem hallottam ez ellen!! Utána meg leváltotta az igazgatót és Erős Jánost nevezte ki.... Végül ki az, aki emlékszik arra, hogy az elmúlt években egyszerűen bojkottálták a nemzeti sajtót úgy, ahogy volt: nem hívták meg nyilvános sajtótájékoztatókra, elzavarták a tv-seket nyilvánosnak meghirdetett eseményekről, stb.stb. Úgyhogy legjobb lenne, ha az elvtársak hamut szórnának a fejükre és bevonulnának egy sötét sarokba...kicsit elmélkedni arról, hogy mégis eszik vagy isszák a médiaszabadságot - mint olyant...
states
2010. szeptember 08. 14:49
Ezeken a felesleges személycseréken - egyébként már a lecserélteket is lecserélték - látszik, hogy Orbánnak fingja sincs arról, hogy a szavazókorú lakosság, és különösen a saját szavazótábora, már régen nem az MTV hírműsorai alapján ítéli meg a kormány munkáját. Nem ártana, ha valamelyik gyereke végre leültetné a számítógép elé, és beavatná a kontrolcé, a kotrolvé és a tűzróka rejtelmeibe.
Diocles
2010. szeptember 08. 13:31
A Magyar Rádióban tomboló SZDSZ-es csapatról se feledkezzenek meg!
miloka
2010. szeptember 08. 13:19
A fél társaságot ki kellene tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!