Nézőpont: Áder az év EP-képviselője

2010. július 05. 15:27

A fideszes Áder János lett az év magyar európai parlamenti képviselője a Nézőpont Intézet szerint. A legaktívabb magyar politikus Győri Enikő, míg a legkevésbé aktív Hankiss Ágnes volt az EP-ben az elmúlt évben.

2010. július 05. 15:27

Az év európai parlamenti képviselője címet viselő szubjektív elemzés annak a képviselőnek a munkájáról szól, aki magyar szempontból a Nézőpont Intézet szerint a legnagyobb eredményt érte el az utóbbi egy évben az Európai Parlamentben. A 22 magyar EP-képviselő közül Áder János azzal érdemelte ki a címet, hogy többedmagával elérte a cianidos bányászati technológia uniós szintű betiltását.

A Nézőpont Intézet egyébként többek között a plenáris üléseken tett felszólalásokat, a szóbeli és írásbeli kérdéseket, a szakbizottsági munkát és az indítványokat vette számba, ez alapján készítették el a képviselői aktivitás rangsorát. Emellett azt is vizsgálták, hogy ki az, aki szakterületén magyar szempontból a legkiemelkedőbb teljesítményt érte el 2009. július 14. és 2010. június 30. között.

A legaktívabb képviselők között első helyen Győri Enikő (Európai Néppárt-Fidesz) áll, akit Tabajdi Csaba és Göncz Kinga (mindkettő Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége-MSZP). A jobbikos Morvai Krisztina a negyedik legaktívabb magyar képviselő volt az elmúlt évben. Az aktivitási lista végén Szegedi Csanád, Bokros Lajos és Hankiss Ágnes (Európai Néppárt-Fidesz) szerepel.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borda4444
2010. július 05. 21:15
"A 22 magyar EP-képviselő közül Áder János azzal érdemelte ki a címet, hogy többedmagával elérte a cianidos bányászati technológia uniós szintű betiltását." Ez az állítás -sajnos - nem igaz. Az EP csak a betiltás SZORGALMAZÁSÁRÓL hozott határozatot, ami azért más. http://itthon.transindex.ro/?hir=23683
komka
2010. július 05. 15:56
Érdekes, hogyan sikerült ezt a rangsort kihozni a Nézőpont Intézetnek, mikor köztudott, hogy Áder semmilyen idegen nyelven nem beszél. http://kuruc.info/r/2/41687/ Hát ennyit a szubjektív Nézőpontról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!