Lendvai az MSZP agytrösztjét vezeti majd

2010. július 09. 17:47

A leköszönő pártelnök nem vonul vissza: az MSZP programtanácsának vezetőjeként folytatja munkáját. A szocialista politikus erről utolsó pártelnökként tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

2010. július 09. 17:47

A párton belüli és párton kívüli baloldali gondolkodókból álló grémium feladata lehet, hogy rendszeresen „karbantartja és felfrissíti” az MSZP gondolkodását. A választási programok írása mellett pedig figyelve a társadalmi jelenségeket és a politikai gyakorlatot, vagy a programot korrigálják, egészítik ki vagy a gyakorlatot igazítják az elvekhez.

Lendvai reményei szerint a programtanács feladatai közé tartozik majd, hogy találja meg a baloldali, de a pártirodák falain túlnyúló civil, közéleti politizálás fórumait és műhelyeit. A tanács tagjai mentorai és előadói is lennének a demokrata köröknek, műhelyeknek. A leköszönő pártelnök úgy gondolja, őszre állhat össze a programtanács, de neveket nem említett. Úgy fogalmazott: „Nem párttagkönyvet, hanem agyat kérünk a belépőhöz”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 11. 06:34
"A leköszönő pártelnök...az MSZP programtanácsának vezetőjeként folytatja munkáját." Világos, ha a kormány elromlik tegyük be keréknek..!
röviden
2010. július 10. 09:20
„Nem párttagkönyvet, hanem agyat kérünk a belépőhöz” Akinek van fölös agya, jelentkezzék.
kamasuka
2010. július 10. 09:00
Béláim az Úrban! Gondolkodjunk! :D http://www.youtube.com/watch?v=K6ANpT3Uoos
blogen
2010. július 09. 22:44
Helyes, helyes. Már csak a Kovácsot és a Ferit kellene visszahozni vezető pozícióba a megújulás jegyében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!