Lebukott az újbudai polgármester

2010. július 13. 14:04

1,8 millió forintnyi kampánytámogatást kapott illegálisan Molnár Gyula még a 2002-es választások idején - tálalt ki az Indexnek videóinterjúban Krausz Csaba, a szocialisták Zuschlag-ügyben kompromittálódott volt kerületi képviselője. A pénz egy szintén a Zuschlag-ügyhöz köthető alapítványon keresztül jutott el Molnárhoz.

2010. július 13. 14:04

A Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül jutott kampányfinanszírozási pénzhez 2002-ben Újbuda szocialista polgármestere, Molnár Gyula. Az 1,8 millió forintos adomány a Matávtól érkezett és végül az ügyben kitálaló volt MSZP-s önkormányzati képviselő, Krausz Csaba közvetítésével landolt Molnár bankszámláján.

„Szarban hagytak minket, elfordultak tőlünk” - mondta el a korábban leginkább a Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottjaként ismert Krausz az Indexnek, arra utalva, miért most, az önkormányzati választások előtt pár hónappal hívja fel az ügyre a figyelmet. Szerinte sokan egy nagyobb rendszer elemeként önhibájukon kívül keveredtek bele pártfinanszírozási ügyletekbe, ők mást vártak volna az MSZP-től és a párt erős embereitől. Legalább erkölcsi támogatást biztosíthattak volna számukra, de semmiképpen sem járt nekik az álságos elhatárolódás.

Krausz szerint a Jobb Jövőért Alapítványon átfuttatott 1,8 millió forint kampánycélokra ment el: a volt képviselő azt mondta, ez hasonló módon zajlott le, mint amikor 2006-ban Csiha Judit és Baráth Etele 500-500 ezer forintos támogatást kapott a Táncsics Alapítványon keresztül. Krausz felhívta még arra is a figyelmet, hogy Molnár ügyéről a hatóságok már korábban is tudomást szerezhettek, mivel a Zuschlag-ügy nyomozati anyagai utaltak rá, ennek ellenére korábban nem tettek konkrét lépéseket.

Molnár Gyula Krausz új, fideszes barátai mesterkedésével magyarázza a nyilatkozatot. Szerinte a történet nem hiteles, csak őt kívánják lejáratni. A XI. kerület MSZP-s polgármestere szerint nem lehet nem felismerni „az éppen feloszlatott, vissza-visszalépegető polgármester-jelöltekkel bukdácsoló helyi Fidesz újabb próbálkozását, hogy a tavaszi választáson harmadik legjobb eredményt elért szocialista politikust megpróbálják ismét lejáratni”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. július 13. 20:12
A sok -az önkormányzatnak jelentős anyagi veszetséggel járó- ügye után most már vád is van a "szépszavu" polgármester ellen, aki bizonyára szeretne messze lenni, mert csak kiderül és bizonyitást nyer olyan ügy is, ami még nem évült el.
Netuddgi
2010. július 13. 20:03
Hja az elvtársak feldobták Krauszt, ő feldobta az elvtársakat. Vajon miért nem indul újra Molnár Gyula? ;-)
drienovác
2010. július 13. 17:37
mekkora arca van, mert ugye letelt az 5 év, nem indítható büntetőeljárás.... ottan van feketén, fehéren az átutalási listán, az index is hozta, személyiségi jogilag letakargatva a más neveket....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!