Gyurcsányék offshore-ügyeit kutatják

2010. július 13. 12:36

Gyanús körülmények között, összehangolt, szervezett módon juttattak offshore hátterű cégeket kormányzati pénzekhez a Gyurcsány-korszak miniszterei - közölte az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, Papcsák Ferenc keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

2010. július 13. 12:36

Gyanús, offshore irányú pénzmozgások történtek a Gyurcsány-korszakban - hívta fel a figyelmet Papcsák Ferenc, az elszámoltatásért felelős kormánybiztos, keddi sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta: a kormánykörök szervezetten és összehangoltan juttattak több külföldi bejegyzésű céget állami pénzekhez az időszakban, hozzátéve, az ilyen tranzakciókat különös figyelemmel fogja vizsgálni.

Papcsák megemlítette Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter milliós megbízási ügyét és a Hiller István volt oktatási miniszter által kötött szerződéseket, amelyek nyomán a mostani kormányt több száz milliós kifizetési kötelezettség terheli. Elmondta, a Draskovics-féle áfa-visszatartási ügyet is meg kell vizsgálni; valamint azt is, hogy kinek az érdekei miatt akart kaszinót építtetni a Velencei-tónál Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. július 14. 10:23
Az a baj az MSZP-vel, hogy nekik már túl sok ügyük volt,ezért sem értem miért akarnak annyira megújulni..nevetséges az egész!
Mulder
2010. július 14. 05:55
Nem értem, hogy mi a baj a Gyurcsányék offshore ügyeivel, amíg vannak az Orbánéknak is offshore ügyeik (mennyi lesz még! huhú). A kérdés az, hogy az ő ügyeik nem ügyek? Szerintem a mi érdekünk az, hogy a közös dolgaink rendben menjenek, nem az, hogy most az Orbánék lophassanak tovább. Vagy ők tisztességesebben lopnak? http://piroslapok.blog.hu/2010/07/13/megsincs_baja_a_fidesznek_az_offshore_ral Ha a fele igaz, az is ciki. Szóval nem látom az erkölcsi fölényt.
Mulder
2010. július 13. 22:22
http://piroslapok.blog.hu/2010/07/13/megsincs_baja_a_fidesznek_az_offshore_ral
allover
2010. július 13. 21:16
Papcsák! Keresd a totális elkaszáláshoz szükséges bizonyítékokat, tedd talonba, és csak akkor "viríts" a médiában, amikor a bilincs kulcsa már a kezedben van, mert félő, hogy Fleto esetében is "minden bilincsből kifér a kéz ..." !!! A gyanús pénzmozgás nekem nagyon halovány, de remélem, hogy a banki rendszerek IT szakemberei nem nyúlnak bele, és minden tranzakció ellenőrizhetően igazolható marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!