Barroso: Altatóként működött az euró

2010. július 15. 15:02

José Manuel Barroso az euróról nyilatkozva kifejtette, a közös valuta a virágzás illúziójába ringatta a válság előtti pénzbőségben az európai politikusokat és a helyzet változására reagálni kell. Az EU-bizottság elnöke mindazonáltal hangsúlyozta: az euró továbbra is nagy siker.

2010. július 15. 15:02

„Altatóként működött a válság előtti pénzbőségben az euró, az olcsó hitelek a virágzás illúziójába ringatták az európai kormányokat” - mondta el José Manuel Barroso a Times brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában

Az EU-bizottság elnöke szerint a jelenlegi rémületkeltés oka az a korábban nem tapasztalt jelenség, hogy a pénzügyi unión belül a piacok megkülönböztetést kezdtek alkalmazni az egyes eurótagállamok szuverén adósságai között. A politikus elmondása szerint erre az unió valóban nem állt készen, de hozzátette, a problémára reagálnunk kellett és reagálunk is”.

Barroso mindemellett kiemelte: Az euró nagy siker ... nagyon rövid idő alatt kétségbevonhatatlanul a világ második számú valutájává vált, sőt egyes térségekben már az első számú tranzakciós eszköz”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!