Orbán Viktor marad, az Őrezred költözik

2010. június 09. 08:13

A Köztársasági Őrezred egy részéből hoznák létre az Elnöki Biztonsági Igazgatóságot, amely a köztársasági elnök és a miniszterelnök biztonságáért felelne. Orbán Viktor nem költözik át a miniszterelnöki rezidenciába Cinege utcai villájából.

2010. június 09. 08:13
A Honvédelmi Minisztérium kaphatja meg a Köztársasági Őrezred székházát - értesült a Népszava. A KŐE az elmúlt évtizedekben a Nemzetbiztonsági Hivatal-Honvédelmi Minisztérium-Köztársasági Őrezred közös épületében, a Honvéd utcában, a Parlament és a Fehér Ház közelében működött. Ezentúl az Őrezred egy része a HM kőbányai ingatlanában, egy másik a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti épületében, a harmadik pedig a BRFK Vörösmarty utcai objektumában kap helyet a jövőben. Az érdekképviseletek sérelmezik, hogy a döntést tájékoztatásuk nélkül hozták meg. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete felhívta a figyelmet, hogy a BRFK Vörösmarty utcai objektumából azonnal ki kell költöznie a BRFK Bevetési Főosztály logisztikai központjának és a Mélységi Ellenőrzési Osztályának, jövőjük nem tisztázott.
 
A kormányőrök parancsnoka, a volt terrorelhárító szakember, Hajdú János lehet, aki korábban Orbán Viktor főtestőre volt. A Népszava szerint át kell vennie a Fidesz többnyire volt kommandósokból álló biztonsági igazgatóságának tagjait a Köztársasági Őrezrednek. Az Őrezredről választanák le a létrejövő Elnöki Biztonsági Igazgatóságot, amely a kormányfő és a köztársasági elnök biztonságáért felelne, Hajdú János irányításával. Az Őrezred a későbbiekben várhatóan az EU-elnökség biztonsági munkájáért felel majd, illetve terrorelhárítási feladatokat is kaphat. Az átszervezés jogszabályi alapjai egyelőre hiányoznak - teszi hozzá a Népszava.
 
Orbán Viktor nem költözik ki Cinege utcai villájából a miniszterelnöki rezidenciára. Orbán igénybe veszi a Fidesz által a lakásában már kialakított védelmi rendszert, illetve azt a szükséges mértékben tovább is fejlesztik, amelyet felcsúti házában is kialakítanak majd, ahogyan ezt Schmitt Pál házelnök lakásában is biztosítani fogják. Az üzemeltetési költségek a rendőrség kasszáját terhelik majd.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. június 09. 11:45
Hiányolom, hogy a Koronaőrségről szó sem esett.
MakkA
2010. június 09. 10:43
A Népszava először fizesse ki a nyomdaszámláit... Ha jól emlékszem, más min. eln. is hozta saját sofőrjét, és semmi kifogás nem volt ellene. Amúgy ha én min. eln. lennék, én sem bíznék a közt. őrezrednek csúfolt bosevik bandában. MA
trust
2010. június 09. 09:17
Bizony, hiszen azért bízták meg, hogy dolgozzon!:)))
miloka
2010. június 09. 09:00
Pintér munkába lendült!! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!