Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kevesebb kisebbségi képviselő lesz

2010. június 21. 19:29

Az Országgyűlés hétfőn úgy döntött: csökkenti a megválasztható települési, területi és országos kisebbségi önkormányzatok képviselőinek létszámát.

2010. június 21. 19:29

A Ház 302 igen szavazattal, 55 nem szavazattal hozta meg döntését. A javaslatot a Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselői támogatták, az MSZP és az LMP frakciója ellenezte. 

A Hargitai János és Szászfalvi László kereszténydemokrata politikusok által kezdeményezett változtatás célja, hogy a helyi önkormányzati képviselők létszámával párhuzamosan csökkenjen a kisebbségi önkormányzati képviselők száma is. A törvényt már az idei kisebbségi önkormányzati választáson alkalmazni kell.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deunan
2010. június 21. 21:45
Jogos. Én azt sem tartanám elképzelhetetlennek, hogy egy egy térségnek lenne csak kisebbségi képviselője.
blogen
2010. június 21. 20:46
Eleve nem értem, hogy egyáltalán minek kisebbségi képviselő. Teljesen fölösleges eleme ez a magyar önkormányzatiságnak, az összes kissebbségi képviselő tisztán megélhetési politikus, hiszen azon kívül, hogy van semmi más funkciója nincs. Valóságos kisebbségi képviselet lenne, ha csak országos kisebbségi tanácsok léteznének (Német Tanács, Szlovák Tanács, stb.) és ezeknek a tagjait a regisztrált kisebbségi szavazók választanák, mondjuk ötezer kisebségi/képviselő a százezer fő alatti kisebbségeknél, tízezer/képviselő a felettieknél. Ezek a tanácsok választanának egy elnököt és döntenének a kulturális autonómiához a regisztrált kisebbségiek után járó a többségiek, oktatásra és kulturára fodított állami és önkormányzati pénzek átlagával megegyező értékű fejkvóta alapján kiosztott pénz sorsáról teljes mértékben a saját kezükben tartva ezzel a kisebbségi oktatás és kultúra finanszírozását. Ez már valódi érdekképviselet lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!