Elszámoltatnának a pátyiak

2010. június 21. 10:19

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztoshoz fordultak pátyi civilek a törvényesség helyreállítását, illetve a termőföldek spekulatív céllal történő átminősítésének megelőzését kérve - Pátytól 2 kilométerre egy golfpályának álcázott, óriási méretű, tájidegen, megközelítőleg 3000 lakást magában foglaló lakóparkot építene a Grupo Milton.

2010. június 21. 10:19

Papcsák Ferenchez címeztek levelet pátyi civilek. Páty önkormányzata ugyanis olyan szabályozási tervet szavazott meg, amely lehetővé teszi, hogy a budai tájvédelmi körzet közelében, a településtől 2 kilométerre egy golfpályának álcázott, óriási méretű, tájidegen, megközelítőleg 3000 lakást magában foglaló lakópark épüljön. „Az ilyen módon a tájba beékelődő kisváros nemcsak a Zsámbéki-medence látképét teszi tönkre és veszélyezteti a természetvédelmi terület élővilágát, hanem ellentétes a helyi lakosság érdekével, mivel a golflakópark és a tervezett bevásárlóközpont által generált gépkocsiforgalom miatt megszűnne a Zsámbéki-medence vonzerejét jelentő csend és nyugalom” - írták levelükben.

A képviselő-testület által elfogadott szabályozási terv a civilek szerint több ponton is törvénysértő, és a folyamat kapcsán felmerül a hűtlen kezelés gyanúja is. A beruházás előkészítése során felmerült nyilvánvaló törvénytelenségekre Dr. Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa is felhívta a figyelmet. Az általa összeállított alkotmánybírósági beadvány szerint 11 alkalommal történt jogszabálysértés az eljárás során. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2010. június 21. 12:08
vélhetően az lmp és a jobbik még nincsen megkenve az ügyben, ha mások nem ők napirenden tarthatják mint a "nagyok" jelképes és közös bűnét. ha ezt Papcsákék felismerik és legalább itt lépni mernek ezt (az amúgy igaznak tűnő megállapítást:) megakadályozandó, már jó.
kalandféreg
2010. június 21. 11:01
Ha Papcsák nekimegy ennek a balhénak, akkor egy a fidesszel rendre összefüggésbe hozott ügyet kezd piszkálni. Remélem, hogy igy lesz, ez ugyanis adna okot az optimizmusra és zárójelbe tenné a demokráciáért rettegő senkiháziak nyüszögését. Ha nem, akkor jajjj, csalódás, egyik kutya másik eb feeling.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!