A K-Monitor Domokos ellen

2010. június 17. 17:22

A K-Monitor korrupciófigyelő iroda szerint több szempontból is problémás Domokos Lászlónak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének jelölése az Állami Számvevőszék élére. A szervezet arra kéri a Fideszt, hogy fontolja meg a jelölését.

2010. június 17. 17:22

A K-Monitort szerint egy pártpolitikus jelölése az ÁSZ élére veszélyezteti az ország demokratikus stabilitását, mert a szervezet feladata az állami vagyon és a pártok gazdálkodása feletti őrködés. Ha a Fidesz ragaszkodik saját politikusa jelöléséhez, azzal nem csak az ÁSZ működését lehetetleníti el, de saját korrupcióellenes törekvéseit is hitelteleníti.

A szervezet szerint Domokos jelölése etikai aggályokat is felvet, az ÁSZ élére ugyanis egy elismert, független és feddhetetlen előéletű szakembert kéne kinevezni. A Domokos nevéhez fűződő, a sajtóban napvilágot látott „kétes ügyek” viszont azt jelzik, hogy „személyében nem a legmegfelelőbb embert találta meg a kormánypárt”.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. június 18. 07:43
Ettől féltem, hogy hiába kormányváltás, marad az, hogy nem a mondanivaló a lényeg, hanem az, hogy ki mondja. Miért kell védeni foggal-körömmel egy olyan alakot, aki maga is elismerte, igen, a törvény szerint járó lakhatási támogatást felvette, ám nem arra költötte, mert nem volt rá szüksége. Mentesíti tette alól az, hogy mások is ezt csinálták? Nem hiszem. Tegnap este az Echo TV-n volt egy beszélgetés, azon a TV-n, amit igazán nem lehet azzal vádolni, hogy szoci lenne, nos ott hangzott el, hogy a Fidesz nem engedheti meg magának azt, hogy bárkire is a tisztességtelenség vagy a korrupció árnyéka vetüljön, ha kell, példát kell statuálnia saját emberei közül, mert ha nem teszi, ugyanúgy jár, mint a szocik. Mit nem lehet ezen érteni? Ez a csóka, adómentesen felvett a Mi pénzünkből olyan címen pénzt, amire nem is fordította az összeget.
miloka
2010. június 17. 23:33
Hajjaj, de még mennyire.:))
sensei
2010. június 17. 22:13
"az ÁSZ élére ugyanis egy elismert, független és feddhetetlen előéletű szakembert kéne kinevezni." Én ilyen ismérvekkel rendelkező megfelelő jelöltet csak a ballibs oldalról tudok elképzelni. Azok tudnak függetlenek lenni, ha a helyzet úgy kívánja. Ki független itt? Kit akar etetni ez a "K-monitor", milyen, s mekkora felhatalmazással fanyalog??? 50-100-500-2000 értelmiségiével? No húzzanak el...
states
2010. június 17. 20:14
A Fidesz kétféle, alapvetően politikai korrupciós ügyben, illetve az ezek elleni hatékony fellépésben sunnyog már kezdettől fogva. Egyik a pártfinanszírozás, másik a képviselői költségtérítés. Ezek nélkül papolhat itt akármit a következő 4 évben, mutogathat a szocikra, hiteltelen lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!