„Költségvetés cigányterror hatására Szakolyban”

2010. május 06. 20:13

A szakolyi önkormányzat testületi ülésén készült, az internetre feltett videó címe miatt tett feljelentést az ügyészségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly háromszáz lakosa.

2010. május 06. 20:13

Az egyik, április elején megtartott képviselő-testületi ülésen rögzített felvételből vágott ki valaki mintegy tízperces részt, majd ezt „Költségvetés cigányterror hatására Szakolyban” címmel töltötte fel az egyik internetes videómegosztó portálra. 

A kép- és hanganyag ellen a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, valamint a lakosság aláírásgyűjtéssel fejezte ki tiltakozását. Háromszáz szakolyi pedig feljelentette az internetre feltett videó ismeretlen készítőjét. A közösség elleni izgatás bűncselekmény elkövetése miatt tett feljelentéseket, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjének jelenlétében, szerdán nyújtották be a nyírbátori ügyészségre.  

Nánássy Elek, a település jegyzőjének elmondása szerint az ülésen jelenlévő helybeliek a döntés elhúzódása miatt elégedetlenségüket kifejezve többször bekiabáltak, „fenyegetésről, erőszakról viszont szó sem volt”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2010. május 07. 15:59
Mi van? A tények közzé tétele miért számít közösség elleni izgatás bűncselekmény elkövetésének?
freehckr
2010. május 06. 22:22
Annak aki nincs szorosabb barátságban a Guglival: http://www.youtube.com/watch?v=sOG3tzljOq8
a. sz. tapasz
2010. május 06. 22:13
Az "érintettek" természetesen önszántukból tettek följelentést, 300-an.
miloka
2010. május 06. 20:23
Amúgy az egész nem más, mint vihar a biliben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!