Sármelléki viták

2010. április 19. 12:29

A sármelléki repülőteret korábban üzemeltető társaság ír befektető főrészvényese vitatja a nyilvános pályázat eredményét, a csődbe ment reptér üzemeltetését egy frissen bejegyzett cég nyerte el.

2010. április 19. 12:29

Élénk viták folynak a Sármellék-Zalavár melletti volt szovjet katonai repülőtér üzemeltetéséről. A repülőteret 2004-re tették alkalmassá polgári repülésre. Ezt követően a tulajdonos önkormányzatok bérbe adták a repteret az ír tulajdonú Cape Clear Aviation Kft-nek üzemeltetésre. Az ír befektető állítása szerint a beszedett közel 200 millió forintos bérleti díjjal azóta sem tudnak elszámolni.

Időközben a repteret üzemeltető Cape Clear Aviation Kft. annak ellenére ment csődbe, hogy évről évre nőtt az utasforgalom Sármelléken. A csődért az ír tulajdonosok Gubicza Ágostont a cég magyar ügyvezetőjét teszik felelőssé, aki viszont már 2008. december 31-ével távozott a cégtől (a repülőtér utasforgalma 2008-ról 2009-re töredékére esett vissza). A volt ügyvezető időközben egy új pályázaton egy frissen alakított céggel elnyerte a reptér üzemeltetési jogát.

A siker nagyban köszönhető annak, hogy a Gubicza Ágoston tulajdonában lévő, a reptér üzemeltetési pályázaton nyertes FB Airport Kft. mellé felsorakozott a Balaton környékén jelentős területekkel rendelkező SCD csoport is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2010. április 19. 14:30
Sármellék egy igazi magyar sikertörténet. Ideális helyen van hogy Héviz és A Balaton idegenforgalmát kiszólgálja. Ezzel szemben mindent elkövetnek hogy ez ne így legyen.
Nhalasz9
2010. április 19. 13:37
Gratulálok! Még gyorsan lenyúlják azt, amit eddig nem sikerült... Tűnjetek végre el!
drienovác
2010. április 19. 12:45
meg kéne lepődjünk, hogy minden "érdekes", emberek kifosztásával végződő ügy szálai egy posztkommunista csoporthoz vezetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!