Ivád virtualizálódna

2010. április 06. 16:56

A Heves megyei Ivád virtuális mását kívánja létrehozni a község önkormányzata. Ennek érdekében keresik az együttműködés lehetőségét a szoftvergyártó cégekkel.

2010. április 06. 16:56
Ivády Gábor, a település polgármestere az ötletet a SIMS elnevezésű programhoz hasonlította, ugyanakkor saját elképzelésük szerint Ivád esetében a játékpiacot alapjaiban megrengető módon a valóságot összekötnék a virtuális valósággal. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok virtuális fejlesztései a valóságban is megvalósulhatnának.
  
A településvezető példaként említette, hogy ha a játékos a számítógépen egy kutat ás, azt Ivádon pontosan úgy megvalósítanák, vagy elültetnék a számítógépen megjelölt helyen a játékos által vásárolt tulipánhagymát. Az egész játék Ivádon, és a falunak az interneten kialakított tökéletes másán zajlana. Szerinte ez finanszírozható volna, például abból az 500 forintnyi „kommunális adóból”, amelyet a játékosok fizetnének a játékban való részvételért.

Száz résztvevő összefogása esetén pedig már egy falusi szálláshely is kialakítható lenne a településen. De a virtuális ivádiakkal együtt állíthatnák össze a község rendezvénynaptárát, vagy éppen a falunap menüjét. De a „virtuális ivádi lakosok” ott ülhetnének a képviselőtestületi üléseken, online hozzászólhatnának a tervekhez, a költségvetéshez, vagy a különböző döntésekhez. Amennyiben az elképzelés megvalósul, a faluban tucatnyi webkamerát fognak elhelyezni, hogy a játékosok folyamatosan nyomon tudják követni a való világban történő eseményeket.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. április 06. 19:23
Azért tetszik, hogy legalább megpróbálnak valamit kitalálni életbemaradásukért!!! Ötletnek nem rossz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!