Zaciba a Szent Koronával?

2010. március 05. 18:22

Kiderült: a tavalyi IMF-hitel védelmében az összes állami vagyontárgy végrehajtás alá vonható.

2010. március 05. 18:22
Az Európai Unióval október 30-án írt alá szerződést a magyar kormány 6,5 milliárd eurós válságkezelő hitel folyósításáról. A Magyar Nemzet értesülése szerint ha egy állam folyamodik kölcsönért, a fedezet a nemzeti vagyon. Magyarország viszont olyan nyilatkozatot tett, ami nemcsak az üzleti vagyont alkotó vagyontárgyakat tette végrehajthatóvá fizetésképtelenség esetén, hanem a védett nemzeti, kincstári vagyont is.

Bencze Izabella, a Kincstári Vagyonügynökség volt vezérigazgató-helyettese a lappal közölte, mindez azt jelenti, hogy elvileg akár a Szent Koronát vagy éppen a Parlament épületét is végrehajtás alá vonathatják, ha nem fizetjük vissza az adósságot. Ez természetesen egy szélsőséges példa - tette hozzá -, de a lehetőség fennáll.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dagobert
2010. március 06. 09:38
OFF Az iskolaév első napján a tanárnő új diákot mutat be, Sakiro Suzuki Japánból. Kezdődik az óra: - Lássuk, ki tud többet Amerika történelméből! - mondja a tanárnő. - Ki mondta: Szabadság vagy halál! Síri csönd az osztályban, csak Suzuki jelentkezik: - Patrick Henry, 1775, Philadelphia. - Kiváló, Suzuki! És azt ki mondta: Az állam a nemzettel egyenlő, ezért a nemzet nem halhat meg. Suzuki feláll. - Abraham Lincoln, 1863, Washington. A tanárnő végigméri az osztályt, és így szól: - Szégyellem magam helyettetek, Suzuki Japánból jött és jobban ismeri Amerika történelmét, mint ti! Hátulról egy csendes hang: - Nyald ki a seggem büdös Japó! - Ki volt az ??? - kérdi a tanárnő. Suzuki jelentkezik, és mondja: - McArtur tábornok 1942-ben, Guandalcananál, és Lee Iaccoca 1982-ben, a Chrysler cég közgyűlésén. Az osztályban teljes a csend, egy hang hátulról: - Elhányom magam! A tanárnő kiabál: - Ki volt az ??? Suzuki azonnal válaszol: - Idősebb George Bush, Tanaka japán Miniszter elnöknek a munkaebéd alatt, Tokió, 1991. Az egyik diák odaveti: - Szopjál le! A tanárnő hisztérikusan: - Most már elég! Ez most ki volt? Suzuki rezzenéstelen arccal: - Bill Clinton, Monica Lewinskynek, 1997, Washington, Fehér ház, Ovális Iroda. Még egy diák elkiáltja magát: - Ez a Suzuki egy nagy rakás szar! Suzuki ismét nyugodt hangon: - Valentinó Rossi, 2002, Brazil motoros nagydij. Az osztályon eluralkodik a káosz, a tanárnő elájul, nyílik az ajtó. Belép az igazgató, és meghökkenve áll meg a küszöbön: - Én még egy ilyen szétbaszott kuplerájt életemben nem láttam!!! Suzuki: - José Manuel Barrosso, Gyurcsány Ferenc Miniszter elnöknek Magyarországi látogatásakor, Budapest, 2006.
ifsz
2010. március 05. 22:15
Kiváncsi lennék, vajon mennyi a Szent Korona fedezeti értéke?
smalladam
2010. március 05. 21:42
ez tök régi hír, hogy jön ez ide?
iMan
2010. március 05. 18:37
Bele kell húznunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!