Sólyom megkegyelmezett

2010. március 20. 12:30

Nem kell börtönbe mennie azoknak a roma szülőknek, akiket gyermekük iskolakerülése miatt ítélt szabadságvesztésre a Miskolci Városi Bíróság. Sólyom László köztársasági elnök kegyelmet adott nekik.

2010. március 20. 12:30
A sajókazai szülőkre tavaly ősszel szabott ki összesen tizenhat hónap letöltendő szabadságvesztést a bíróság, mert két gyermekük rengeteg igazolatlan órát halmozott fel. A hiányzásokból szabálysértési, majd büntetőügy lett. A házaspárnak annak ellenére kellett volna börtönbe vonulni, hogy az anya legkisebb gyermekét még szoptatja.

A hasonló ügyek ritkán jutnak el a bíróságig, bár általában a szabálysértésért fizetendő néhány tízezer forintos bírság is megviseli a szegény családokat. Az ítélethirdetés után a Társaság a Szabadságjogokért fordult a köztársasági elnökhöz, aki elengedte a büntetést.

A Népszabadság úgy tudja, a gyerekek már rendszeresen járnak iskolába, amiben a sajókazai családsegítő és a roma asszonyokból alakult Segítő Kéz Asszonygyülekezet is segítette őket. Az asszonyegylet tagjai riasztják a szülőket, ha tanítási időben csellengő gyerekeket látnak.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. március 20. 17:58
"Az asszonyegylet tagjai riasztják a szülőket, ha tanítási időben csellengő gyerekeket látnak." Hát Timur és csapata meg tétlenkedik?
StavrosMenace
2010. március 20. 15:36
h-type scissor effect :(
StG
2010. március 20. 14:14
szép új világ...
luccy
2010. március 20. 13:37
"a demokraták számonkérése során" Tehát a nem demokraták fognak számon kérni. És hogy kerülnek hatalomra? :-)) Továbbá az általad felsorolt döntések közül mi az, ami törvényellenes? Azért még senkit nem küldenek börtönbe, mert olyan döntéseket hoz, amelyekkel van, aki nem ért egyet. Sorry, álmodni lehet, de ez úgy hülyeség, ahogy van. A törvényeknek pedig visszaható ereje nincs, továbbá ott az elévülési idő, amivel megint csak nehéz jogállami keretek között érvényt szerezni... De persze lehet erről álmodni, meg hangzatosan előadni mindezt lakossági fórumokon, behülyítve ezzel jó sok tudatlan embert, de attól ez még kivitelezhetetlen. Kivétel, ha a Jobbik nyíltan diktatúrát akar, ahogy Vona március 15-én ki is fejtette. De az viszont már ugye nem demokrácia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!