Rácz Jenő: A külföld fizesse a rezidensképzést

2010. március 26. 09:51

Menjenek külföldre az oda vágyó szakorvosok, de a külföldre távozók 30 milliós képzési díját fizesse vissza az új munkáltatójuk az államnak, mondta Rácz Jenő, a Kórházszövetség elnöke.

2010. március 26. 09:51
A Magyar Kórházszövetség becslése szerint egy évfolyamnyi szakorvos hiányzik a kórházakból, sok helyen részállású nyugdíjas orvosokkal tudják csak garantálni a munkát. Ha júliusban életbe lép a gyógyítás tárgyi és személyi minimumfeltételeiről szóló új jogszabály, úgy a mostaninál is több orvost kell alkalmazniuk, különben nem kapnak működési engedélyt a tisztiorvosi szolgálattól, állítja Rácz Jenő, a Kórházszövetség elnöke. Székely Tamás tárcavezető azt mondta, éppen a szakemberhiány érdekében alkotta meg a kormány az új képzési rendeletet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. március 26. 11:51
igazából ha itt tartunk, a kőműveseket is ingyen képezte az állam, ők is külföldre mennek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!