Bojkottálják a rezidensképzést

2010. március 09. 09:10

Ha a kormány nem változtat a rezidensképzésben résztvevőket kilenc éven keresztül egy kórházhoz láncoló rendeletén, a hatodévesek kétharmada nem lép be a hazai szakorvosjelölti képzésbe. A kórházak részéről a bojkottot Rácz Jenő már megkezdte.

2010. március 09. 09:10
Olyan jognyilatkozatot írnak alá a fiatalok, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételtől, amennyiben a kormány nem függeszti fel a tavaly nyáron elfogadott kormányrendeletet, melyet csak rezidenstörvénynek hívnak. A rendelet célja, hogy kilenc évig nem hagyhatják el azt az intézményt, ahol állást kapnak. Ellenkező esetben ki kell fizetniük a rezidensképzés teljes költségét, ami nagyjából harmincmillió forintot jelent.

Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke arról tájékoztatott, eddig a hatodévesek egyharmada írta alá a nyilatkozatot, melyben azt kérik a kormánytól, függessze fel a rendeletet, máskülönben egy évfolyamnyi fiatal orvostól eshet el a magyar egészségügy. Arra számítanak, hogy a 700 hazai hatodéves kétharmada szignózza a dokumentumot. Papp Magor elmondta, a Kórházszövetség támogatásáról biztosította akciójukat: Rácz Jenő, a szövetség elnöke szándékosan rossz pályázatot nyújtott be a rezidensálláshelyekre, hogy ezzel is tiltakozzon a rossz jogszabály ellen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!