Leállt a Magyarorszag.hu

2010. március 01. 12:43

Ma hajnaltól indult - volna - az új szerkezetű Ügyfélkapu, de leállt a rendszer. A régi változat helyreállítása folyamatban van.

2010. március 01. 12:43
A hétvégére leállították a magyarorszag.hu működését, hogy március 1-től, hétfőtől már az új rendszer fogadja a látogatokat. A Kopint-Datorg által fejlesztett új oldal azonban néhány óra után leállt, jelenleg – 12:41 – nem elérhető. Az IT Café meg nem erősített információi szerint az átállás nem sikerült, és most folyik a régi rendszerre való visszaállítás.

 

„Az átalakítás célja, hogy az oldal egyszerűbb, áttekinthetőbb formában biztosítsa az elektronikus ügyintézés lehetőségét a több mint 850 ezer regisztrált ügyfél és a további látogatók számára” – fogalmazott az átalakulásról szóló, korábban készült tájékoztató. 

Frissítés: újra működik az Ügyfélkapu!

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2010. március 01. 15:29
Hát igen, a Kopint-Datorg csinálta... Van tapasztalatom a kétbalkezes kopintos informatikusokkal, egy számlázóprogramot sem bíznék rájuk. Sajnos Orbánnál is benyalták magukat, remélem ez most észheztéríti, már kicsit túl sok mindent kell kimagyarázniuk...
StG
2010. március 01. 15:27
Ez még talán magától a leállástól is érdekesebb (kocka.blog.hu-ról): Magóg 2010.03.01. 14:39:20 Nem az a nagyobb baj, hogy összeomlott, hanem amit összeomlás előtt csinált: egy olvasatlan érkeztetési visszaigazolás ikonjára kattintva az értesítési tárhelyben négyszer, négyféle cég visszaigazolását töltöttük le, ugyanazzal az ikonnal. (Egyik cég sem a miénk volt, nem volt hozzá jogosultságunk, az ország minden részén lévő cégek belső ügyeibe engedett bepillantást a rendszer.) Az ikon végig "olvasatlan" állapotban volt és úgy is maradt. Nem tudom mennyi adat szaladgálhatott szanaszét így a Magyarország.hu-ról...
segabor
2010. március 01. 15:01
Jellemző a kormányzati, állami szervi vagy nagyvállalati projektekre a szinte irreálisan nagy költségvetés melletti igen hanyag, alacsony szinvonalú munka. Sőt, az ilyen informatikai projektekben annyi a lényeg, hogy a vezetők, menedzserek dokumentumokkal tudják igazolni, hogy megérték a pénzüket. Hogy valójában egyáltalán működik-e, amit a csapatuk megcsinált, gyakran csak másod- vagy harmadlagos ügy. Fontosabb szerepkör a pénzt kiharcoló menedzser, mint a munkát elvégző "mezitlábas". Szánalom.
Bajresz
2010. március 01. 14:38
Az egy vicc ami itt kormányzati informatika néven fut... Egy egyszerű weblapot is tesztelni kell élesítés előtt és lementeni, hogy pillanatok alatt vissza lehessen állítani, ha baj van... és akkor arról még szó sem esett, hogy esetleg hétvégén vagy éjjel szokás az ilyet, hogy a felhasználó még csak véletlenül se lásson 404-es oldalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!