Lojálisabb kormányt várnak az oroszok

2010. február 26. 09:48

A választások utáni barátibb kormánytól várják a MOL-bizniszt az oroszok. Szerintük a Szurgutnyeftyegaz MOL-részvényeit el kell adni, vagy ki kell várni a választásokat.

2010. február 26. 09:48

A Vedomosztyi című orosz üzleti lap pénteki számában Magyar szenvedélyek című írásában orosz tisztségviselőket idézett, akik szerint a Szurgutnyeftyegaz MOL-részvényeit el kell adni, vagy ki kell várni a magyarországi választásokat, „lehetséges, hogy változik a kormány, és lojálisabb lesz Oroszországhoz.

A lap idézte a német Wirtschaftsblatt című gazdasági újságot is, amely úgy tudja, hogy a Szurgutnyeftyegaz a legyen PKN Orlennel tárgyal arról, hogy vele cseréli el a MOL-pakettet az Orlen Lietuva részvényeinek 25 százalékára. A Vedomosztyi szerint a Mol és a PKN Orlen mindent cáfol, a Szurgutnyeftyegaz pedig szokásához híven hallgat.

„Az orosz tisztségviselők azonban kitartanak emellett, hogy ki kell várni a magyarországi választásokat, hátha utána nem lesz szükség a bonyolult sémákra” - írta a Vedomosztyi.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. február 26. 13:34
nem vagyok nagyravágyó, már az is szuper lenne, ha a magyar-orosz viszonyban a nemzeti érdek is megjelenne a mostani Kapolyi-Hujber maffia mellett.
medve
2010. február 26. 11:32
Bírom az ilyen gazprom-KGB üzeneteket.
bm
2010. február 26. 10:39
Az idézet inkább megfordítva lenne igaz: „változik a kormány, és lehetséges, hogy lojálisabb lesz Oroszországhoz”. A világgazdaságban keleti szél fúj, ha tetszenek emlékezni, Beaufort-fokozatán jelenleg is gyöngyöző homlokú tudósok vitatkoznak. Azért az elvtársi csók helyett mégis a másik opciót tetszem választani.
luccy
2010. február 26. 10:20
Szerintem ezek bíznak a Jobbik győzelmében :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!