LMP: súlyos büntetésre számíthatunk

2010. február 28. 16:06

Hazánk képtelen megfelelni a levegőminőségi előírásoknak, ezért az Európai Unió komoly büntetésére számíthat Magyarország az év hátralévő részében

2010. február 28. 16:06
Az Európai Unió komoly büntetésére számíthat Magyarország az év hátralévő részében. Az uniós előírások szerint ugyanis egy ország évente legfeljebb 35 alkalommal lépheti át a szmogot okozó szállópor naponta megengedett határértékét. Bár még csak februárt írunk, ezt mi utoljára szombaton tehettük büntetlenül” – írja közleményében a Lehet Más a Politika, amely többek között a tömegközlekedés átalakításában és a forgalomcsillapításban látja a megoldást.

A párt hangsúlyozza: hazánk képtelen megfelelni a levegőminőségi előírásoknak, ezért november óta már a második figyelmeztetést kapja az Európai Bizottságtól, amely szerint Magyarország a vállalásaihoz képest késésben van és nem hozott kellő intézkedést a levegő szennyezettsége ellen. Azonnali lépések híján komoly szabálysértési eljárás alá vonhatják az országot. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ezen a télen nem csak Budapesten, hanem több vidéki városban is többször meghaladta az egészségügyi határértéket a szállópor-koncentráció.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hofburg
2010. február 28. 23:23
miért is örülünk jelenleg 6-0 ellenében annak, hogy meg fognak bűntetni minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!