Fellázadtak a kórházigazgatók

2010. február 23. 08:58

Egy új rendelet értelmében az ápolók ezentúl csak akkor köthetnek be infúziót, ha megszerzik a licencvizsgát. A legtöbb kórház írásban már jelezte: nem kívánja végrehajtani az utasítást.

2010. február 23. 08:58
A magyarországi kórházak több mint fele nem kívánja végrehajtani az egészségügyi új minisztérium rendeletét, amely alapján az OKJ-vizsgás ápolók a jövőben nem végezhetnének el eddig rutinszerűen végrehajtott műveleteket - például nem köthetnének be infúziót, vagy adhatnának be intravénás injekciót.

Rácz Jenő, a kórházszövetség leendő elnöke, a Gyurcsány-kormány volt egészségügyi minisztere szerint a magyarországi fekvőbeteg-ellátó intézmények nagyobb része már írásban jelezte, hogy nem kívánja végrehajtani az utasítást. A veszprémi kórházat igazgató Rácz utasítást adott ki kórházában, hogy az ápolók a jövőben is az eddigiek szerint lássák el feladatukat.

A minisztérium nem érti Ráczot, Szerintük a rendeletet - amely egy 2007 óta fennálló joghézagot kezel - egy éve készítik elő, és eddig a kórházszövetség nem jelezte aggályait. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint az a kórházi vezető, aki a rendelet megszegésére utasít, szabálysértést követ el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!