Cigányokról írt a Times

2010. február 19. 09:55

Az ostroványi betonfal kapcsán kelet-európai romakörképet publikált az angol lap.

2010. február 19. 09:55
A szlovákiai romák helyzetéről írt helyszíni riportot Adam Lebor a Times számára. A riportból kiderül: az ostroványi roma gettó legszilárdabb építménye a fal, amelyet 13 ezer eurós költséggel közakadásból húztak fel, hogy elválasszák a középkori körülmények között élőket a jobb életszínvonallal rendelkező nem roma lakosságtól. A 150 méteres betonfalat több mint két méter magasra építették. Körülbelül 350 ezer roma él Szlovákiában (az összlakosság 7 százaléka), de Ostroványban a lakosság kétharmada roma.

Az önkormányzat szerint a fal felépítése elkerülhetetlen volt annak érdekében, hogy a roma gettóval szomszédos telkek tulajdonosait megvédjék, akik az állandó gyümölcslopásra panaszkodtak. Lebor a lapban megjelent kommentárjában hangsúlyozza, szégyen, hogy nincs egyetlen kormány a régióban, amely komolyabb erőfeszítéseket tett volna az egyre lejjebb süllyedő roma társadalom megsegítésére.

Lebor kiemeli, hogy Magyarországon rasszista gyilkosokat tartóztattak le, Kassán rendőrök kínoztak roma gyerekeket, Csíkszeredán a szennyvíztelep mögé telepítették át a roma családokat. Olaszliszkán egy magyar férfi meglincselése megágyazott a szélsőjobb cigányterror-propagandájának, és bekövetkezhet egy olyan szociális robbanás, melynek még az Egyesült Királyság is megfizetheti az árát -
írja Adam Lebor.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyünyüke
2010. február 20. 20:30
Nem az újságírója él a cigányok között, nem tudja miről beszél! Ráadásul pont egy angol fog kioktatni akiknél a bevándorlók külön negyedekben élnek! Akiknél a feketék nem utazhattak egy járművön a fehérekkel!
Edmund Burke
2010. február 20. 09:01
Itt az eredeti cikk: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article7031373.ece Már bocs, de itt egy szót sem látok konkrétan Magyarországról. Sőt talán ez a Szlovákia nagy demokrácia mitoszt rombolja, ami nem lehet káros a nyelvtörvény elleni kampányban, mondván a romákat betonfallal, a magyarokat pedig nyelvi és szimbolikus falakkal diszkriminálják Szlovákiában...
Gumimaci
2010. február 19. 13:01
A Dráva-menti somogyi emberek népi megfigyelései szerint a cigánynak három ellensége van: a hideg, a meleg és a munka. Az Országos Képzési Jegyzékben szakképesítésként kell elismerni a „segélyhozó postásra való várakozás, különböző időjárási viszonyok között” megnevezésű szakmát.
hillcut
2010. február 19. 11:52
Ezt a részt hol találom a cikkben? "Lebor kiemeli, hogy Magyarországon rasszista gyilkosokat tartóztattak le, Kassán rendőrök kínoztak roma gyerekeket, Csíkszeredán a szennyvíztelep mögé telepítették át a roma családokat. Olaszliszkán egy magyar férfi meglincselése megágyazott a szélsőjobb cigányterror-propagandájának, és bekövetkezhet egy olyan szociális robbanás, melynek még az Egyesült Királyság is megfizetheti az árát - írja Adam Lebor." Ezt a részt hol találom a cikkben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!