Tüntettek a betegszállítók

2010. január 29. 17:16

Székely Tamás miniszter elutasította követeléseiket.

2010. január 29. 17:16
Egymilliárd forint többletfinanszírozást követelnek a betegszállítással foglalkozó cégek, ezért péntek délelőtt mintegy hetven autóval vonultak az Egészségügyi Minisztérium és a miniszterelnöki hivatal elé, hogy petíciót adjanak át Székely Tamás miniszternek és Bajnai Gordonnak. Bíró Ferenc, a Mentők és a Betegszállítók Országos Egyesületének (MBOE) elnöke a petíció átadásakor megköszönte a tárcavezető segítőkészségét az eddig zajló egyeztetéseken, és jelezte, csak a miniszter lobbi-munkájának erősítésére adnak át petíciót a miniszterelnöknek is.

„Kissé meredek feltételezés, hogy a január elsejétől hatályos költségvetési törvényt bárki is január 28-án módosítaná." - mondta Székely, aki állítása szerint a sajtóból értesült a demonstrációról. Értetlenségét fejezte ki, miként lehet ráfizetésesnek beállítani egy olyan tevékenységet, amely csak tavaly az OEP bevételeiből 174 milliót költött eszközvásárlásra, további 59 millió forint osztalékra tett szert és 150 millió forint maradványösszeget halmozott fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!