Visszaélés a romapénzekkel

2009. december 21. 20:03

Az ügyben a legfőbb ügyészhez fordult egy eleki képviselő.

2009. december 21. 20:03
Dr. Kovács Tamás legfőbb ügyészhez fordult levélben Nánási Mihály eleki képviselő az éveken keresztül rendezetlenül hagyott, és többször újra osztott „cigánypénz” miatt. Eleken a közvélekedés szerint nem cigány származású, de magukat annak valló emberek jutottak roma pályázati pénzekhez. A politikus szerint senki számára nem elfogadható az, hogy egy vadidegen igazolja a támogatásra rászorult ember származását, semmilyen ügyben nem járható ez az út.

Nánási Mihály szerint az lenne a helyes eljárás, ha származási igazolást a szülőkön kívül csak az önkormányzat hivatala, annak jegyzője adhatna. "Fel kell, váltsa ezt a megkülönböztető igazolást a rászorultság elve" — fogalmazott a képviselő, aki szerint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány kuratóriumának cinkostársaként jelenik meg a háttérben a pályázathoz ajánlást adó helyi cigány kisebbségi önkormányzat. A szocialista képviselő arra kéri a főügyészt, hogy rendezzék a kialakult állapotokat.

Etnobiznisz: a legfőbb ügyészhez fordultak a romapénzek miatt (168 óra)



Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. december 22. 09:27
Csak vigyázzunk a Kolompározással! Akad már Kolompár Winettou, meg Kolompár KevinCostner is, nem beszélve Kolompár Lalanéniről. Ők aztán igazán nem kedvelik a velük való tréfálkozást.
Szenzor
2009. december 22. 08:41
Én nem hiszem el, h akad olyan roma értelmiségi, aki képes lenne ellopni szegény tázsvéreitől a nekik járó pénzt. Komolyan: ez színtiszta rágalom! Én nkérem ki magamnak, Kolompár Titanilla nevében is!
denever
2009. december 21. 22:50
ó bakker. láttam én már cigányasszonyt vérig sértődni iskolai beíratkozáskor, mert megkérdezték, hogy milyen nemzetiségűnek vallja magát. kikérte magának, hogy ő bezzeg nem cigány. aztán néhány héttel később, az iskolalátogatási segély meg a romaösztöndíj kérdéskörében meg azért volt felháborodva ugyanaz a nő, hogy ők nem kaptak, pedig ők cigányok. ugye egyébként meg nem lehet rákérdezni, nyilvántartani. asszem az utolsó statisztikai adat is 2000 előttről származik, egy népszámlálásból. talán a 90es évek eleje, ha jól emlékszem.
freehckr
2009. december 21. 20:40
Na most nagyon meglepődtem ám... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!