Vesztegzár Borsodban: Jobbik vs. cigányok

2009. november 15. 19:21

Vasárnap cigányok fenyegették és verték meg az előző napi jobbikos rendezvény szervezőjét, illetve résztvevőjét, valamint szétvertek egy személyautót is.

2009. november 15. 19:21
Hétfőre helyreállt a rend a településen, az önkormányzati testület rendkívüli ülést tart.

20.04: A BOON helyszíni tudósítója szerint a megtámadott Suzukinak minden ablakát betörték, a vezetőülés háttámláján egy fejsze nyoma látható. (BOON)

20.02 A rendőrség beengedte a bekötőúton várakozó újságírókat és gárdistákat Sajóbábonyba. (MiNap Online)

19.45 Rengeteg készenléti rendőr érkezett a településre. (MiNap Online)

19.32 A HírTV miskolci tudósítója szerint a településre érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány. A sajtót nem engedik be Sajóbábonyba, a rendőrségtől egyelőre senki sem nyilatkozik. (HírTV)


Sajóbábonyban szombaton a Jobbik tartott lakossági fórumot (melyet a feloszlatott Magyar Gárda tagjai biztosítottak), a rendezvény helyszínén több tucatnyi tiltakozó cigány jelent meg. A tiltakozók közül többen ásóval, kapával (más beszámolók szerint szamurájkarddal) felfegyverkezve adtak hangot nemtetszésüknek, az erős rendőri jelenlétnek köszönhetően összecsapásra azonban nem került sor.

Vasárnap az előző napi rendezvény szervezőjét megfenyegették, egy helyi boltost pedig bántalmaztak, ezért az Új Magyar Gárda délután fél 5-re demonstrációt hirdetett. Ezt a helyi romák megakadályozták, egy személyautót szétvertek. A rendőrség lezárta a Sajóbábonyra bevezető egyetlen utat, csak a helyi lakcímkártyával rendelkező autósokat engedik be a településre. 

A júniusi EP-választásokon a Jobbik 30 százalékot kapott a településen.

Sajóbábony - a rendszerváltók szégyene (Politológus a partvonalon)

Jobbik: Robbanáspont Sajóbábonyban (Borsod Online)

Ezer romával néz farkasszemet az Új Magyar Gárda? (HírTV Online)

"Holnapra megölünk minden magyart" (MiNap Online)

Sajóbábony: MSZP-től a Jobbikig (Reakció)

Sajóbábony inside, másfél évvel ezelőtt (Vastagbőr)

Fight (Kötöttségek nélkül)

Sajóbábony (osztályidegen)

Az adekvált hirdetés Sajóbábony-cikkben a zorigón (KLSZZ VRS CVKL)

Aktuálpolitikai beszélgetések (Modern Magyarok Társasága)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 17. 23:11
Az a gyanúm, kedves koszos bundájú medve: te inkább vagy komcsi-bérenc provokátor geci, mint a Gárda. Úgy hogy te is elmehetsz a picsába. Mindez azonban nem zárja ki, hogy Sajóbábonyból néhány cigót beköltöztess magadhoz, csökkenne a településen a feszültség.
medve
2009. november 16. 21:47
És ki mozgatja a Gárdát, kedves Bmucsai?
medve
2009. november 16. 21:46
Na, a TV2-n Orbán elküldte a picsába a Magyar Gárdát. Hál Istennek. Elég volt már ezekből a komcsi-bérenc provokátor gecikből!
Nemhivo
2009. november 16. 18:42
...tényleg, komolyan gondolja itt bárki, hogy "rendkívüli állapottal", meg választások elhalasztásával kéne számolni? ...hát, ennyire még a "hivatásos rettegők" sem tudnak rettegni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!