Újabb letartóztatások Sajóbábonyban

2009. november 20. 19:37

Két gárdista ellen is nyomozás indult.

2009. november 20. 19:37
A hét férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy járművet a Borsod megyei Sajóbábonyban. A bíróság december 20-ig helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat. A döntés azzal indokolták, hogy valamennyiüknél fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve egyeseknél a bűnismétlés lehetősége, és a hét  gyanúsított közül néhányan befolyásolhatják a tanúkat, esetleg megfélemlíthetik őket. Akik beismerő vallomást tettek a tanúk befolyásolásának veszélye nem áll fenn - szögezte le a bíróság.
   
A Miskolci Városi Bíróság korábban - december 18-ig - már három embernek elrendelte előzetes letartóztatását. Egy ember volt még rendőrségi őrizetben, az ő őrizetbe vétele megszűnt, ez azt jelenti, hogy szabadlábon védekezhet. A sajóbábonyi eset miatt több eljárás is indult, jelenleg 10 helyi lakos van előzetes letartóztatásban, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.
   
A már ismert büntetőügyek mellett további két nyomozást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság "egyesülési joggal való visszaélés vétsége" miatt a Sajóbábonyban hétvégén történtekkel kapcsolatban - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Közölte: azért indítottak eljárást, mert a beszerzett bizonyítékok alapján "személyek a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésére irányuló magatartást tanúsítottak". (MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 22. 15:10
Mennek a picsába a cigók. Majd, ha ők is delegálnak három EU képviselőt...
drkovax
2009. november 22. 13:23
br: De bizony, hogy Btk szinten kell, hogy legyen ilyen. Ellenkező esetben olyan cuki umbuldákat lehetne összehozni az egyesület jog mögé bújva, hogy csak na. így legalább nehezebb. (Az más kérdés, hogy indokolt volt-e az MGE feloszlatása - ez azonban a bíró(ság) lelkiismeretét érintheti csak -, de hogy egyesület feloszlatására és a feloszlatás alapjául szolgáló cselekmény ismétlésének szankcionálására biztosan kell törvényi lehetőség.)
br
2009. november 21. 16:29
crm114: a Btk. szinten, vagy kormányrendelet szinten ilyennek nem kellene lennie. Ez még a rendszerváltás előttről maradt kövület.
crm114
2009. november 21. 09:34
Van "egyesülési joggal való visszaélés", még ha furán hangzik is: Btk. 212/A. §.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!