Rendelet tiltja a gárdaruhát

2009. november 17. 15:29

A nemzetbiztonsági kabinet új rendelete érvényében már önmagában a gárdista egyenruha viselése is büntethető.

2009. november 17. 15:29
A sajóbábonyi cigány–Jobbik-konfliktus után összehívott nemzetbiztonsági kabinet szerdai ülése elfogadta a rendeletet, miszerint a jövőben önmagában az is szankcionálható, ha valaki betiltott társadalmi szervezet tevékenységében részt vesz.
 
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a rendőr akkor is intézkedhet, ha valaki a gárda egyenruhájában jelenik meg közterületen - mondta Juhász Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter.
 
A kormány szerint a szélsőjobboldal provokációja a felelős a vasárnapi eseményekért, de elítélték az önbíráskodókat is. Az új kormányrendelet egy hét múlva lép hatályba.
 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. november 18. 20:25
"már önmagában a gárdista egyenruha viselése is büntethető" Tehát a fekete mellény - árpád-sávos-oroszlános címerrel - viselete tilos ha jól értem.. Nos ha lenne kis humoruk mezt váltanának. Javaslatom: piros dzseki hatalmas szegfűvel a hátán..! Hátha az bejönne a kormánynak..?!
Cavinton
2009. november 18. 14:59
A kés és egyéb szúró- és vágószerszámok viselését mikor tiltják be?
honphibu
2009. november 18. 10:09
Tényleg nem tudom miért kell ennyit rinyálni emiatt az egyruha miatt. A Gárdát betiltották, ennek folyományaként az egyenruha viselése is tiltott. Orbán Viktor is azt mondta, hogy majd hazakergeti a Gárdistákat, mint a taknyos gyerekeket, erre most itt amúgy Fidesz és nem Jobbik/Gárda szimpatizánsok is rinyálnak, hogy "jaj, mártírt csinálnak a gárdából". Rról nem is beszélve, hogy ilyen közegben természetesen senkit sem fognak soha azért elítélni, hogy Gárda egyenruhát visel, s ezt Vonáék is nagyon jól tudják.
bmucsai
2009. november 18. 09:59
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy rendelettel betiltották az egyenruhát. De akkor mit csinálnak, ha fekete-fehér szalagot viselnek? És a fejükből hogyan tiltják ki? Idióta állat politikusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!