Értelmetlen vasútkurtítások

2009. október 26. 13:49

Olyan vonalakat is bezárna a kormány, amiket épp felújítanak, mondta Fónagy János.

2009. október 26. 13:49
Olyan vasútvonalat is bezárna a kormány, amelyet a közelmúltban újítottak fel, vagy éppen a leállítással egy időben folynak rajta felújítási munkák – közölte Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Példaként említette a Veszprém–Zirc vonalat, amelyen „gőzerővel folynak” a vágányfelújítási munkák, de szerepel a között a 33 viszonylat között, amelyen a MÁV szüneteltetné, megszüntetné a forgalmat. Nemcsak ártanak, hanem egyszerűen ostobaságokat csinálnak – vélekedett az ellenzéki párt szakpolitikusa a kormány vasútbezárási tervéről.
Fónagy János elmondta: Túrkevén azóta, hogy 33 évvel ezelőtt megszüntették a vasútvonalat, körülbelül egyharmadával csökkent a város lakossága. Hozzátette, ott járva arról tájékoztatták őt, hogy nem kizárólag a vasútbezárás miatt, de ez nagyon jelentős mértékben közrejátszott benne. A sajtótájékoztatón bemutatott egy 600 aláírást tartalmazó tiltakozást is, amelyet a Kecskemét-Lajosmizse vonalszakasz bezárása ellen fogalmaztak meg.

Az aláírók kifejtik, hogy e területen sok helyütt nem lehet a közlekedést busszal megoldani, hiszen tanyavilág lévén közút sincs. Ez a sok száz aláírás mutatja, hogy egy-egy ilyen kisebb vonalszakasz esetében hány száz családnak, tanyavilágban élő embernek a mindennapját keseríti meg ez az átgondolatlan, előkészítetlen és az esetek túlnyomó többségében gazdaságilag teljesen értelmetlen „vasútbezárási kampány” – mondta Fónagy János. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!