Tomcat vesztett

2009. július 06. 18:09

Deutsch Tamás egy interjúban újfasiszta mocsoknak nevezte a Tomcatet, de a bíróság szerint a blogger nem kaphat kártérítést, mert közszereplő.

2009. július 06. 18:09

Tomcat (Polgár Tamás) a Heti Válaszban 2008 tavaszán közölt Deutsch-interjú kapcsán azt kifogásolta, hogy a fideszes képviselő súlyosan sértő megjegyezéseket tett rá. Szerinte "újfasiszta mocsoknak" és "szélsőséges zavarkeltőnek" nevezte Deutsch Tamás, aki egy tüntetéssel kapcsolatban azt a megjegyzést tette rá, hogy akkor "csak a politikai pecsenyéjét sütögette". Polgár Tamás mindezért félmillió forint nem vagyoni kártérítést követelt.

Az ügyben eljáró bíró indokolásában elmondta: a bíróság osztotta az alperes jogi álláspontját, amely szerint "a szélsőséges zavarkeltő" és "a politikai pecsenyesütögetés" politikai véleménynyilvánítás. A felperes álláspontjával szemben azonban a bíróság szerint Polgár Tamás politikai közszereplőnek számít. A felperes a tevékenysége során tudatosan törekszik a közvélemény befolyásolására, saját véleményének a terjesztésére. Számolnia kell azzal, hogy adott esetben, ha ő élesen fogalmaz, akkor vele szemben is ilyen megfogalmazásokkal élhetnek - tette hozzá Pataki Árpád.

Tomcat vesztett (fn.hu)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrwolf
2009. július 07. 16:39
Aki kurvának megy ne sírjon ha ....
remetebal
2009. július 07. 01:19
Srácok, szakmai megjegyzés: ez egy elsőfokú ítélet. Ha komoly híroldalt akartok csinálni, ez a két szó még odaférne. -- Amúgy végre Tomcat felett is kezd eljárni az idő.
freehckr
2009. július 06. 23:09
Erre azért érdemes rákukkantani, még ha Tomcat-tel nincs is minden rendjén nyaktól fölfelé: http://bombagyar.hu/index.php?post=2376 :)
Ombudsmanyus
2009. július 06. 21:03
Mondjuk Deutsch Tamásra is lehetne érdekes jelzőket illeszteni, de nem teszem, hátha perel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!