Befogjuk a szlovák szelet

2009. július 29. 12:43

Magyarország eddigi legnagyobb szélerőműparkját építik meg a spanyolok Komáromban, az indulás 2010-ben várható.

2009. július 29. 12:43

A spanyol Iberdrola Renovables Magyarország legnagyobb szélerőmű-parkját építi meg Kisigmánd-Ács-Csém-Nagyigmánd települések határában, a park összesen 62 darab, 2 megawatt névleges teljesítményű szélturbinából áll majd.

Az első ütem 25 széltornya február végén épült meg Kisigmánd határában. Az Iberdrola újabb 37 torony felállítását tervezi, a teljes park kereskedelmi üzemének indulása 2010-ben várható. A 48+2 megawatt összteljesítményű szélerőmű-park már az eddigi széltornyokkal is megkezdte kereskedelmi üzemét, vagyis a termelt elektromos áram kereskedelmi értékesítését - mondta el az Iberdrola magyarországi képviselője, Brand Éva.

Magyarország legnagyobb szélerőmű-parkja Kisigmándon (muszakiforum.hu)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2009. július 29. 16:45
Ez a hír az Indexen is megjelent, volt címlapos is: http://index.hu/gazdasag/blog/2009/07/27/szeleromupark_epul_kisigmandon/ És ott van néhány értelmes, meg egy pár értelmetlen hozzászólás is, javítva a cikk hibáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!