Kóser vágásról tárgyalt a földművelésügyi miniszter

2009. június 05. 12:50

A kóser állatvágás védelméről tárgyalt Gráf József agrárminiszter a Mazsihisz-szel.

2009. június 05. 12:50
Gráf József hivatalában fogadta dr. Feldmájer Pétert, a MAZSIHISZ elnökét és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót. A magyarországi zsidóság vezetői kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy egyes európai radikális állatvédő-csoportok a kóser vágás betiltását követelik az Európai Unióban. Hangsúlyozták, hogy a kóser vágás mindenben megfelel a modern állatvédelmi előírásoknak is, ezért ezzel kapcsolatban reális kifogás nem emelhető.

Gráf József miniszter úr hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nem kívánja a magyarországi kóser vágás évszázados hagyományát megtörni, és szeretnék, hogy Európában a zsidóság továbbra is háboríthatatlanul gyakorolhassa vallási szokásait, ezért az Európai Unió e hónap végén tartandó miniszteri értekezletén a magyar delegáció azt az álláspontot fogja képviselni, hogy Magyarország és az Unió minden tagállama biztosítsa a kóser vágás gyakorlásának feltételeit és a kóser termékek forgalmazását. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!