A klímaváltozás és a biológiai sokszínűség pusztulása sokakban okoz szorongást és egyfajta dermedtséget

2023. május 10. 18:03

Pedig most pont a cselekvésre lenne a leginkább szükség. Ehhez pedig mindenek előtt reményre.

2023. május 10. 18:03
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Fantasztikus élményben volt részem tegnap, amikor beszélgethettem Jane Goodallal, a híres brit antropológussal és zöld aktivistával, aki dedikálta nekem a világszerte népszerű kötetét, »A remény könyvét«.

A klímaváltozás és a biológiai sokszínűség pusztulása sokakban okoz szorongást és egyfajta dermedtséget, pedig most pont a cselekvésre lenne a leginkább szükség. Ehhez pedig mindenek előtt reményre.

Ezt a reményt hozta el Budapestre Jane, akinek életútja, személyisége inspiráció milliók számára szerte a világon.”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 11. 18:14
Budapestet a DK-tól és Karácsonytól kell megvédeni és megmenteni. Radnóti, kedvenc költöm ma ilyesmit írna erröl az alkalmatlan Mekk Elekröl: Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Álmodban előtted térdel, kegyeidért esengve árva néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Ungváry Zsolt
2023. május 11. 12:09
"a biológiai sokszínűség pusztulása sokakban okoz szorongást és egyfajta dermedtséget," Milyen szerencse, hogy nem akkor éltek, amikor aszteroida becsapódás, jégkorszak és egyebek miatt 95%-os fajkihalások voltak. Akkor milyen depressziósak lettek volna!
Újjáélesztett Dodó
2023. május 11. 12:09
Létezik ökopszichológia, ezzel foglalkozik.
Aerion
2023. május 11. 11:05
Honnan a faszból veszi azt bárki, hogy a biológiai sokszínűség csökken? Egyáltalán nem csökken, ellenkezőleg, növekszik, és ennek éppen a klímaváltozás az oka! Az átlagban melegebb éghajlati hatások a fauna gazdagodását, az élőlények számbeli növekedését, ezzel párhuzamban invazív fajok sokaságának megjelenését, vagyis összességében a biológiai sokszínűség növekedését okozzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!