Papák, mamák géppisztollyal

2020. október 19. 08:43

Az amerikai középosztály meglehetősen kapaszkodik a „majrévasba” – mi lesz, ha Joe Biden nyer?

2020. október 19. 08:43
Mészáros József
Vasarnap.hu

„Az elmúlt néhány hónap alatt elképesztő méretű profitot köszönhetnek a nagy amerikai fegyvergyárak az USA tisztes családapáinak. Mindez a küszöbön álló választások egyik hozadéka.

Kézifegyverekből soha még ennyit nem vásároltak az Egyesült Államokban két hónap alatt, mint idén. Csak a Smith & Wesson nagyjából 130 százalékkal megnövekedett haszonról számolt be; és még csak nem is ők szakították a legnagyobbat. Ezúttal nem tankokra, vagy vadászgépekre költött az Újvilág ekkorát, hanem egyszerű kézifegyverekre. Az ottani középosztály ugyanis meglehetősen kapaszkodik a »majrévasba« – mi lesz, ha Donald Trump ellenlábasa, Joe Biden nyer?

A magyar liberális sajtó a legújabb fegyvervásárlási őrületet azzal magyarázza, hogy Biden korábban többször szorgalmazta a fegyvertartás szigorítását, ezért győzelmével számolva az amerikaiak jó előre bespájzolnak Magnumból, Glockból, Sig Sauerből. A fecsegőbb oldalak az apróbetűsben szemérmesen megemlítik azt a mellékkörülményt is, hogy hát Biden azért valamennyire szimpatizál az »ingyen plazmatévé, hifitorony meg számítógép beszerzése lángoló autók fényénél« kezdetű polgárjogi mozgalommal, vagyis ki tudja, mivé fejlődik a bakancsok csókolgattatása, ha egyszer mögéjük áll a legfőbb hatalom is…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. október 19. 15:14
Amerikának már annyi. Egy cuki kis polgárháború még jót is tenne nekik , mert elterelné a figyelmet arról, hogy ez a társadalom térdig el van rohadva!!
voltospultos
2020. október 19. 14:10
Ha nem az optimista változat jön be, az könnyen a vesztünket okozhatja.
Box Hill
2020. október 19. 11:56
Ahol a polgárság nem viselhet fegyvert, ott csak a gengszterek kezében van. Lásd Munkásőrség.
Andre1bp
2020. október 19. 11:23
Minek kell valakinek automata gépfegyver otthonra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!