Döntetlent érő győzelem

2017. október 14. 08:39

Ezzel a lépéssel a kormány elérte, hogy mindenki jól járjon. A CEU marad, a kabinet pedig megmutathatja, ki az úr a háznál. Hát nem Soros, az már biztos!

2017. október 14. 08:39
Csécsi László
Magyar Nemzet

„Emlékszünk rá, mekkora felzúdulást keltett a CEU kiebrudalásának a terve idén tavasszal. Pedig a kormány akkor még tényleg védekezhetett azzal, hogy minden Magyarországon működő felsőoktatási intézménynek be kell tartania a jogszabályokat. Persze csak azok nem látták, hogy az új törvény szinte kizárólag a CEU-t vette célba, akik nem akarták. Mégis, az egyetem előtt nyitva álltak a menekülő útvonalak: vagy elhagyja az országot, vagy teljesíti a feltételeket.

Mára kiderült, hogy a CEU inkább az utóbbi megoldásban érdekelt. És a jelek szerint a kormány is. Ha az egyetemnek januárig nem sikerült volna bejegyeztetnie képzéseit az Egyesült Államokban, bajba került volna. Akkor is, ha a követelmények nagy részének már megfelelt. És bajba került volna a kormány is, mert úgy kellett volna bezáratnia a CEU-t, hogy az szemmel láthatóan a konfliktus megoldására törekedett. Ha innen nézzük a helyzetet, akkor tényleg nem maradt más megoldás, csak a határidő kitolása egy olyan időpontra, amikorra az egyetem biztosan teljesíteni tudja a törvényben megszabott kötelezettségét. Ezzel a lépéssel a kormány elérte, hogy mindenki jól járjon. A CEU marad, a kabinet pedig megmutathatja, ki az úr a háznál. Hát nem Soros, az már biztos!

Ha a cél maga a harc, akkor nincs annál nagyobb csapás, mint amikor elfogy az ellenség. Márpedig ez a veszély jelenleg több oldalról is fenyegeti a Fideszt. Ezért kell mindenáron napirenden tartani a migránskérdést, és ezért kell visszahozni a meccsbe a levitézlett szocialistákat. Az ügyes hadvezér maga próbálja megválasztani az ellenfeleit. Lehetőleg olyanokat, akiket biztosan le tud győzni. Vagy olyanokat, akikkel a presztízsét növelő csatákat tud vívni. Orbán Viktor ezzel pontosan tisztában van. Brüsszel, Soros, az MSZP és a migránsok ideális ellenfelek. Amíg rájuk acsarkodnak, addig sem kell valós problémákról beszélni. A Jobbik, az Egyesült Államok vagy Németország már több fejtörést okoz. A világhatalmakkal megengedőbbek, a legnagyobb ellenzéki párttal pedig vérre menő csörtéket vívnak. Vigyázva arra, hogy még véletlenül se kerüljenek napirendre olyan témák, mint az egészségügy és az oktatás helyzete vagy a korrupció kérdésköre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. október 14. 20:39
...."Persze nem SOROS javára..." Fülig Jimmy és Seres Gyurka Legnagyobb bánatára!
Akitlosz
2017. október 14. 18:19
A fidesz hívek persze lepontozzák, de attól még igaza van a cikknek. Semmilyen konkrét Fidesz választási vagy kormányprogramot nem fogunk látni a 2018-2022-es ciklusra. Az örökös harc, a gumicsont témák bedobása az ötlettelenségük leplezését szolgálja. A hatalmat akarják, de nem eszközként valami célhoz, feladathoz, hanem mert az jó nekik. Nekik jó. No nem mintha az ellenzéki pártok eddig villantottak volna bármi jobbat. Ezért aztán a Fidesznek nem kell megerőltetnie magát, a vörösök nem tudnak még ennyit sem. A Jobbik meg ügyesen leplezi, hogy mit is tud(na). Az egyéb pártok pedig nem léteznek komoly, országos pártként, még pártszervezetük sincsen, el sem tudnak indulni önállóan a választáson.
Akitlosz
2017. október 14. 18:07
Nem sok ügy akad, amelyet a Fidesz meghátrálás nélkül végig vitt. Vármegye, internetadó, olimpia, vörös csillag tiltás, CEU stb. a sok sok kardcsörtetés utáni gyors visszavonulás. De persze még ezeknél is volt komolytalanabb ügyük, lásd amikor a hallbüntetésen rágódtak bármiféle cselekedet nélkül.
Balogh Norbert
2017. október 14. 15:28
Liberális hisztik: CEU-s hiszti=Maradjon a Janicsárképző Internetadó hiszti=Több pénz maradjon a multiknak Vasárnapi nyitvatartás hiszti= Tescoba menjetek, ne a templomba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!