Elrettentő példa

2017. június 08. 11:39

Ne legyenek illúzióink, más országok letelepedésikötvény-programjai sem az átláthatóságukról híresek, szinte mindet körüllengi a korrupció gyanúja.

2017. június 08. 11:39
Csécsi László
Magyar Nemzet

„Ne legyenek illúzióink, más országok letelepedésikötvény-programjai sem az átláthatóságukról híresek, szinte mindet körüllengi a korrupció gyanúja. Csakhogy a legtöbb kormány ügyel arra, hogy az eredeti cél ne sérüljön, vagyis jusson bőven pénz a költségvetésbe is, legfeljebb a bevételek egy részét terelik saját számláikra. A magyar kormány azonban ezen a téren is unortodox megoldást választott. A külföldi befektetőknek magasabb kamatot fizetett a pénzük után, mint a piac más szereplőinek, így összességében ötmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek, miközben a kötvényeket forgalmazó offshore cégeket több mint 100 milliárddal tömte ki.

És akkor arról még nem is ejtettem szót, hogy mennyire rímel a kormány migránsellenes politikájára az, hogy csőstül engedi be a schengeni övezetbe a gazdag oroszokat, kínaiakat és közel-keletieket. Milyen végvári vitéz az olyan, aki egy zacskó aranyért feladja az elveit?

Sötét ügy ez, bárhonnan nézzük. A leleplező cikkek sorával ugyan sikerült elérnünk, hogy az offshore cégek hasznát élvezők legalább a választási kampány idejére önmérsékletet tanúsítsanak. De ne legyenek illúzióink, egy ekkora bevételforrásról nem fognak egykönnyen lemondani. Jövőre kiderülhet, hogy tényleg jobban tudják-e a svájci konferencia résztvevői, hogy mit akar kezdeni a magyar kormány a letelepedési kötvényekkel, mint a hazai választópolgárok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 08. 15:40
Már régen lezárták, Simicska a döglött lovat sarkantyúzza?
zakar zoltán béla
2017. június 08. 14:35
"MN"
néhai Ch.Pilot
2017. június 08. 13:36
"A leleplező cikkek sorával ugyan sikerült elérnünk..." Bocsánat, nyelvbotlás volt: A RÁGALMAZÓ cikkek sorával Napi Simicska-csicska.
Mich
2017. június 08. 11:44
G.Lali oligarcha G.médiája...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!